Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Vsaka tekma bo pomembna

objavljeno dne: 09.10.2015

Odbojkarice Formisa Rogoze so bile v minuli sezoni na robu izpada iz prve lige. Med osmimi klubi so osvojile sedmo mesto in za obstanek v ligi sta jih čakali tekmi z drugouvrščeno ekipo druge lige, Cometom Zreče. Rogožanke so bile v obeh tekmah uspešnejše in bodo tudi v prihajajoči sezoni igrale v prvi ligi.

V zadnjih tekmah minulega prvenstva je trenersko vlogo namesto Sebastijana Zorenča prevzela Patricija Klinc Rebernak, ki bo tudi v novi sezoni sedela na klopi prve ekipe. "Priprave na novo sezono smo začeli 10. avgusta v miklavški telovadnici, največ pozornosti pa namenjamo izboljšanju telesne sposobnosti igralk. Igralski kader zaenkrat še ni popolnjen, kajti z nekaterimi dosedanjimi igralkami kluba še iščemo skupni jezik, da bi športno pot nadaljevale v našem klubu. Ker ne vemo, kako se bodo razpletli razgovori z njimi, se spogledujemo z odbojkaricami nekaterih drugih klubov, tako da počasi sestavljamo mozaik igralskega kadra. Na treninge prihaja deset do dvanajst igralk, včasih se pridružijo tudi mladinke," pravi Patricija Klinc Rebernak.

 

Edina novinka ob nekaterih mlajših igralkah je zaenkrat nekdanja odbojkarica, organizatorica igre Angelina Ajnihar, ki se je vrnila iz Nove KBM Branika. "Ajniharjeva bo med najizkušenejšimi igralkami naše ekipe, kajti kaže, da bo Maja Vahen Desy, nekdanja reprezentantka, ki je z znanjem in izkušnjami veliko prispevala k obstanku Formisa v ligi, sklenila aktivno odbojkarsko pot. Če se bo to zgodilo, jo bomo skušali nagovoriti, da bi mi pomagala pri vodenju ekipe. Nepričakovano pa smo ostali brez štirih nadarjenih igralk, saj nam je kadetske reprezentantke Brino Bračko, Nušo Trlep in Laro Kovaček in mladinko Ano Štern speljala Nova KBM Branik. Tega od mariborskega kluba nismo pričakovali, kajti v vzgojo omenjene četverice igralk smo vložili veliko truda in sredstev in pričakovali smo, da bodo dekleta čez nekaj let tvorila jedro članske vrste. Taka je pač usoda 'malih' klubov. Vrzel bomo težko zakrpali, čeprav v klubu zelo kakovostno delamo z odbojkarskim naraščajem," dodaja Klinc Rebernakova.

 

Kot kažejo trenutne razmere v OK Formis, se bo ekipa tudi v prihajajočem prvenstvu borila za obstanek v ligi. Seveda si trenerka ne želi, da bi se ponovil scenarij iz minulega prvenstva, ko so si prvoligaško kožo reševali v zadnjem trenutku. "Če sem iskrena, bo boj za obstanek v ligi zelo trd in zahteven. V zadnjih dneh treniramo tudi v športni dvorani Hoče, kjer bomo, podobno kot v prejšnji sezoni, igrali tudi tekme. Vsaka bo pomembna. Računamo tudi na zveste navijače, ki nas, zlasti na tekmah v Hočah, vselej bučno spodbujajo. Program pripravljalnih tekem je še v obrisih, saj igralska zasedba, kot sem že povedala, še ni popolna. Upam, da bodo v prihodnjih dneh zadeve okoli tega bolj jasne in da se bomo potem lahko v miru pripravljali na začetek prvenstva. Uvodna tekma nas čaka v Hočah proti Vitalu Ljubljana, v drugi pa bomo v gosteh igrali proti Novi KBM Braniku," je zaključila Klinc Rebernakova.


avtor: STA
foto: OK Formis
 
 
POŠLJI NOVICO