Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Osnovni cilj ostaja modra skupina

objavljeno dne: 09.10.2015

V UOK Vital po koncu lanske tekmovalne sezone ni prišlo do večjih sprememb, saj bo svojo kariero v ljubljanskem prvoligašu nadaljevala večina Vitalovih odbojkaric, ki so jedro tvorile že v zadnjih treh sezonah, na čelu s kapetanko Nino Vogrič, Marino Crnjac in Lejo Janežič.

Klub so tako zapustile le tri igralke, mladinska reprezentantka Sara Đukić, ki bo odslej igrala in študirala v Novi Gorici, Kaja Turk, ki je okrepila vrste Calcita Ljubljane in Ivana Tanasković, ki z ekipo sicer še trenira, a konec leta predvidoma odhaja v tujino. Namesto Đukićeve in Turkove bosta na mestih srednjih blokerk zaigrali Kranjčanki Maša Arnež in Ana Zaplotnik, namesto Tanaskovićeve pa bo vlogo organizatorke igre opravljala Petra Flego, ki v Ljubljano prihaja iz Kopra. Po letu dni pa se v ekipo vrača Elmina Handanović, ki je minulo sezono igrala v Franciji, za UOK Vital pa bo še naprej igrale mladinska reprezentantka Helena Mijoč, kadetska reprezentantka Nika Čotar ter obetavni Natali Pavić in Kaja Dolenc.

 

Ekipo bo še naprej vodil nekdanji slovenski reprezentančni podajalec Gregor Rozman, tudi v letošnji sezoni pa mu bo pri delu pomagala Ana Oblak, ki se bo sicer še naprej posvečala delu z mlajšimi klubskimi selekcijami. Strokovnemu štabu se je pred začetkom sezone priključil še kondicijski trener Gregor Sobočan.

 

Vitalovke so sezono 2014/15 zaključile na šestem mestu, potem ko so v četrtfinalu državnega prvenstva izgubile proti pokalnim prvakinjam, ekipi Luke Kopra. V letošnji sezoni osnovni cilj ostaja uvrstitev v modro skupino, torej med šest najboljših ekip v Sloveniji, kako visoko lahko Ljubljančanke merijo letos, pa se bo pokazalo po prvih nekaj krogih prvenstva.


avtor: OK Vital
foto: Matej Rozman
 
 
POŠLJI NOVICO