Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Panvita Pomgrad letos v štirih tekmovanjih

objavljeno dne: 03.10.2015

OK Panvita Pomgrad iz Murske Sobote se ponaša z več desetletno tradicijo ter aktivno deluje in utrjuje tradicijo odbojke v Pomurju. Članska ekipa Panvita Pomgrad nastopa v prvi državni odbojkarski ligi, v kateri zaseda visoka mesta.

V prihajajoči tekmovalni sezoni nas čakajo štiri tekmovanja in sicer v državnem prvenstvu, pokalnem tekmovanju Slovenije in v dveh evropskih tekmovanjih v srednjeevropski ligi (MEVZA) in mednarodnem CEV Volleyball Challange Cup-u. V srednjeevropski ligi bo tekmovalo 9 ekip (tri iz Slovenije, ostale pa iz Hrvaške, Slovaške in Avstrije). Cilj kluba je se predstaviti na mednarodni ravni, kaliti igralce in si zagotoviti čim boljši položaj. Evropski pokal Cev Volleyball Challange Cup, v katerem bomo igrali po skoraj dveh desetletjih, pa je za klub velika nagrada. V mesecu novembru, točneje 12. novembra, nas doma čaka prva tekma z grško ekipo Ethnikos Alexandroupolis iz Aleksandropolisa, ki ima z evropskimi tekmovanji več izkušenj. Povratna tekma bo na sporedu že šest dni kasneje, v Grčiji. Tu se želimo predstaviti v najboljši luči ter postati bolj vidni, da se o  odbojki v naši regiji govori več. Med najboljše pa se zavedajo, da se je težko uvrstiti.

 

 

Cilj kluba je, da želimo v prvi vrsti z igro zadovoljiti obiskovalce in ljubitelje odbojke. Cilje pa bomo stopnjevali iz tekme v tekmo. V državnem prvenstvu, ki bo potekalo vse do maja, si želimo uvrstitve v Modro skupino, biti prisotni v vrhu slovenske odbojke in iskati priložnost za medaljo. V pokalnem tekmovanju si pa želimo priti do zaključnega turnirja.

 

 

Panvita Pomgrad v svoji zgodovini kluba še ni imela tako 12 enakovrednih igralcev, o kvaliteti pa bodo pokazali rezultati. V ta namen smo se tudi temu primerno okrepili na mesto podajalca smo angažirali Tineta Kvasa iz Calcit Volleybala, reprezentančnega sprejemalca  U21 Jakoba Rojnika, libera Roka Meniha iz Šoštanj Topolšica in centralnega branilca Dalibora Šmitrana iz OK Maribor, iz lastnega pogona smo v prvo ekipo priključili sprejemalca Mitjo Pečnika, kateri se je kalil v 3.ligi. Prišlo je tudi do nekaj odhodov. Zapustila sta nas dva igralca, libero Tin Vrabl, kateri se je vrnil v matični klub OK Maribor in centralni bloker Uroš Pavlović produkt lastne odbojkarske šole, kateri je tudi reprezentant Slovenije in je prestopil v Avstrijo v Posojilnica Aich Dob. Na eno letno posojo v Fitt Črnuče se je odpravil sprejemalec Blaž Ajlec in bo igral v 2. ligi. Na kaljenje v 3. ligo k OK Radencam  je odšel libero  Saša Ratkai.

 

 

Odgovorni v klubu se zavedamo kako pomembna je vzgoja lastnega mladega kadra, zato posvečamo veliko pozornosti tudi nižjim selekcijam, ki so temelj vsake športne ekipe.

 

 

V klubu poleg članske ekipe deluje 5 mlajših selekcij (mini odbojka, mala odbojka, starejši dečki, kadeti in mladinci), katere tekmujejo v vseh razpisanih selekcijah OZS in dosegajo zelo dobre rezultate. V društvu zraven tekmovalnih selekcij imamo še ne tekmovalne selekcije v sklopu interesnih dejavnosti in pod našim okriljem se z športom - odbojko aktivno ukvarja cca. 150 otrok).

 

 

Klubu še naporej omogočata obstoj glavniva sponzorja Skupina Panvita in SGP Pomgrad in vsi ostali. Ob tej priložnosti bi se zahvalili vsem sponzorjem, donatorjem, prostovoljcem,… kateri podpirajo in skrbijo za uspešno zgodbo odbojke v Murski Soboti, brez vas, vaših sredstev, vaše moralne podpore in pomoči vseh vrst, bi tudi nam uspelo mnogo manj kot to lahko dosežemo z vami.


avtor: ŠK Pomurje DESET
foto: ŠK Pomurje DESET
 
 
POŠLJI NOVICO