Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

ACH Volley z enakimi cilji

objavljeno dne: 03.10.2015

Kljub temu, da ACH Volley na parket stopa s prenovljeno ekipo, cilji ostajajo enaki. Branilci državnega naslova in pokalni prvaki želijo obe lovoriki osvojiti tudi v letošnji sezoni. V srednjeevropski ligi je želja vsaj finale, v Ligi prvakov pa tretje mesto v skupini.

Trener Bogdan Kotnik se zaveda kakovosti vseh nasprotnikov v skupini Lige prvakov in pravi, da je zadovoljen s sestavo svoje ekipe, ki odraža mešanico izkušenj in mladosti. Prav tako je s sestavo ekipe zadovoljen predsednik upravnega odbora, Rasto Oderlap, ki pa ne izključuje možnosti, da bi se ekipa skozi sezono dopolnjevala v primeru, da se morebitnih pomanjkljivosti ne bi dalo odpraviti s trenažnim procesom. Pri sestavi ekipe so delovali racionalno in upoštevali zmožnosti proračuna, čemur bodo, kakor pravi prvi mož ACH-ja, sledili tudi v prihodnje.

 

 

Trener Bogdan Kotnik v tem trenutku še ni najbolj zadovoljen s pripravljenostjo svojih fantov, saj so reprezentančne akcije prekinile želeni tok priprav in jih je bilo potrebno prilagoditi situaciji. Pravi pa, da bodo formo in pripravljenost v naslednjih dneh stopnjevali in v soboto proti Fužinarju zaigrali suvereno. Prav tako trenerju že uhajajo misli tudi na ponedeljkov derbi proti Calcitu, kjer prav tako želijo dokazati, da je ACH v tem trenutku najboljša ekipa v Sloveniji.

 

 

Branilec naslova državnega in pokalnega prvaka ACH Volley bo v njo vstopil s spremenjeno ekipo, a z istimi cilji, kot jih je imel v zadnjih letih. Ljubljančani računajo na oba domača naslova, v srednjeevropski ligi, kjer so lani izpadli v polfinalu, se želijo uvrstiti vsaj v finale, v evropski ligi pa v svoji skupini osvojiti tretje mesto, za katero bo treba biti boljši od novosadske Vojvodine. Poljski Gdansk in italijanska Modena bosta težko dovolila kakšno presenečenje, oranžni zmaji bodo na tekmah z njima predvsem poskušali čim dražje prodati svojo kožo.

 

 

Od lani v ljubljanski ekipi ni več libera Mihe Plota, kamerunskega blokerja Sema Dolegombaija, avstralskega sprejemalca Nathana Robertsa, slovenskega reprezentančnega sprejemalca Jana Klobučarja in korektorja Danijela Pokeršnika, novinci pa so avstralski sprejemalec Samuel Walker, slovenska mladinska reprezentanta Žiga Donik in Matevž Ledinek, zamejec Jernej Terpin, mladi korektor David Kumer in povratnik v moštvo, podajalec Rok Satler. Novost je tudi to, da bo veteran Matija Pleško letos namesto na mestu sprejemalca igral na liberu.

 

 

ACH Volley v sezoni 2015/16:

 

Igralci: Andrej Flajs, Matija Jereb, Samuel Walker, Jan Kozamernik, Diko Purić, Matevž Ledinek, Rok Satler, Matija Pleško, Stipe Jurić, Žiga Donik, David Kumer, Eric Mochalski, Jernej Terpin, Mario Koncilja;

 

Trenerja: Bogdan Kotnik, pomočnik trenerja Zoran Kedačič.
avtor: ACH/OZS
foto: ACH Volley
 
 
POŠLJI NOVICO