Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Jeseničankam naslov pri kadetinjah

objavljeno dne: 02.06.2015

Ljubljana, 1.6.2015 – Ekipa VOLLEYBALLjubljana je v nedeljo 31.5.2015, v telovadnici OŠ Sostro, gostila finalni turnir kadetskega državnega prvenstva. Na zaključnem turnirju so, poleg domače ekipe VOLLEYBALLjubljana, sodelovale še ekipe GO Volley, Formis in Mladi Jesenice.

Finalni turnir so domačinke otvorile proti ekipi GO Volley in Nove Gorice. Polne tribune telovadnice Osnovne šole Sostro v Ljubljani, so v prvem setu spremljale odlično predstavo domačink in zanesljivo vodstvo po prvem setu. Začetek drugega seta je pripadel gostjam, te so povedle z rezultatom 7:0, vendar so jih domačinke pri sedmi točki že ujele. Ekipa GO Volley je še nekajkrat vodila za točko ali dve, vendar so jih domačinke ob glasni podpori svojih zvestih navijačev v končnici seta ujele, prehitele, ter tekmo mirno pripeljale do konca. Ekipa VOLLEYBALLjubljana je slavila 2:0 v setih,  prvi set se je končal z rezultatom 25:10, drugi pa 25:20, in se kot prva uvrstila v veliki finale.

Na drugi tekmi sta se pomerili ekipi Mladi Jesenice in Formis. Ekipa Jesenic je tekmo pričela bolje. Vendar se Formičanke niso predale, jih v končnici ujele in si priigrale dve zaključni žogi za osvojitev prvega seta, ki pa jih zaradi treh zgrešenih začetnih udarcev niso znale izkoristiti. Tudi v drugem setu smo gledali zelo izenačen boj obeh ekip, ter številnih navijačev obeh ekip, ki so glasno navijali za svoje varovanke. Drugi set se je prav tako končal na razliko, ponovno v korist Jeseničank.  Ekipa Mladi Jesenice je slavila 2:0 v setih, prvi set se je končal z rezultatom 26:24, drugi pa 25:23.

V tekmi za tretje mesto v državi sta se pomerili poraženki prvih tekem, ekipa GO Volley in Formis. Ekipa Formisa je po bolečem porazu na prvi tekmi začela tekmo slabše. Goričanke so znale to izkoristiti in povedle 1:0 v setih. V drugem so že na začetku strle odpor Štajerk in zasluženo osvojile  3. mesto v državi. Tekma se je končala z z rezultatom 25:22 in 25:17, v korist ekipe GO Volley.

Veliki finale za državni naslov, med domačinkami VOLLEYBALLjubljana in ekipo Mladi Jesenice, je do zadnjega kotička napolnil telovadnico v Sostru. Domačinke so na krilih Anje Maček tekmo začele bolje, ter povedle z rezultatom 18:11. Vendar se Jeseničanke niso predale, začele zmanjševati prednost, ter ob dobrih začetnih udarcih Alje Jerala prišle do preobrata in vodstva z 1:0 v setih. Domačinke se niso predale, začele drugi set še odločneje, ter ga z lepo prednostjo zaključile.  V tretjem setu sta bili ekipi do dvajsete točke izenačeni, v napeti končnici pa so Jeseničanke dobile še svoj četrti set na razliko na finalnem turnirju. To je domačinke tako uničilo, da v četrtem setu niso več nudile dostojnega odpora lanskim kadetskim državnim prvakinjam, ki so tako ubranile naslov. Ljubljančanke pa so po dolgih letih pristale tik pod vrhom kadetskega prvenstva, v katerem je v sezoni 2014/2015 nastopalo 65 ekip iz cele Slovenije. Rezultat finalne tekme: 26:24, 17:25, 25:23, 25:10 za Mladi Jesenice.

Turnir, ki je trajal vse do večera, si je ogledalo veliko število ljubiteljev odbojke, ki so lahko uživali v lepih odbojkarskih predstavah. Domačini so naredili pravi odbojkarski praznik na katerem je bilo poskrbljeno za dobro glasbo, majice za navijače, ter hrano in pijačo za vse igralke, trenerje in gledalce.

Nagrade za najboljše igralke so si po izboru trenerjev prislužile:

Pia Blažič, MVP igralka turnirja, ekipa Mladi Jesenice                                                                            

Anja Maček, najboljša napadalka, ekipa VOLLEYBALLjubljana

Nika Novak, najboljša organizatorka, ekipa VOLLEYBALLjubljana

Brina Bračko, najboljša blokerka, ekipa Formis

Nađa Simčič, najboljša prosta igralka, ekipa GO Volley


avtor: ŽOK Tabor
 
 
POŠLJI NOVICO