Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Naslov Formisu

objavljeno dne: 01.06.2015

Braslovče, 30.05.2015 - Odbojkarice Formisa so, po lanskem naslovu prvakinj v mali odbojki, letos osvojile naslov v kategoriji mini odbojke.

Prva tekma finalnega turnirja je bila med domačo ekipo iz Braslovč in ekipo Formis mini. V začetku so več zbranosti pokazale domačinke in povedle za kar 6 točk prednosti. Ta prednost pa je do 16 točke skopnela in prevlado na igrišči so pokazale deklice iz Formisa. Prvi set so s 25:19 slavila deklice Formis mini. V drugem setu je sledil zelo izenačen dvoboj, ki so ga v zaključku seta dobile Braslovčanke. V zadnjem zaključnem setu je sledil ponovno izenačen boj. Veliko je bilo napak na eni in drugi strani, kar je pričalo o želji vseh deklic o uvrstitvi v veliki finale. Več športne sreče in zbranosti ob zaključku seta so pokazale gostje iz Formis in slavile s končnim rezultatom 2:1.

 

V naslednji tekmi finalnega turnirja sta se med seboj pomerili ekipi odbojkarskaoprema.si in Nova KBM Branik. Ponovno smo bili priča izenačenega in napetega dvoboja. V prvem setu so zanesljivo vodile igralke odbojkarskaoprema.si in set zmagale z rezultatom 25:17. V nadaljevanju tekme so boljšo igro pokazale igralke Nove KBM Branika in zasluženo set tudi dobile. Do končnega rezultata tekme in drugega super finalista je vodil odločilni 3 set, ki je bil zelo izenačen. Pobudo so prevzele Mariborčanke, ki so vodile že za 5 točk, vendar se igralke odbojkarskaoprema.si niso predale. Na 20 točki je bil izid izenačen, nato pa je sledil suveren zaključek igralk Nove KBM Branika, ki so set zmagale z rezultatom 25:21.

 

Po obeh uvodnih tekmah je sledil predah za kosilo. Nato pa tekma za tretje mesto med ekipama iz Savinjske doline, domačinkami iz Braslovč in odbojkarskaoprema.si iz Šempetra. Prvi set so prepričljivo dobile igralke iz Šempetra, drugega pa Braslovčanke. Tretji odločilni set se je začel zelo izenačeno. Nato pa so pobudo na igrišču prevzele igralke odbojkarskaoprema.si in popolnoma nadigrale domačinke. Tretji set so zmagale kar s 25:11. Tekmo za tretje mesto je tako dobila ekipa odbojkarskaoprema.si s končnim rezultatom 2:1.

 

V zaključku turnirja sta se za naslov državnih prvakinj pomerili ekipi Formis mini in Nova KBM Branik. Že začetek prvega seta je namigoval na napeto končnico. Od osme točke naprej so pobudo prevzele igralke Formisa, ki prednosti do konca seta niso izpustile iz rok. Zmagale so s 25:18. Drugi set so sproščeno začele igralke iz Formisa, saj so imele en set že v žepu. Pokazale so prevlado na igrišču skozi celoten set. Igralke Nove KBM Branika niso našle rešitve za napad Formisa, prav tako pa so v drugem setu naredile preveč lastnih napak. Najvišje vodstvo Formisa je bilo kar 18:6. Set so igralke Formisa dobile s 25:14 in se tako zasluženo veselile končnega rezultata 2:0 in naslova državnih prvakinj v mini odbojki.

  

Medalje in pokale so podelili delegat Ljubo Globačnik in igralki Odbojkarskega kluba Braslovče, ki sta hkrati tudi mladinski reprezentantki Katja Mihevc in Katja Mihalinec. Nagrade za najboljše igralke posamezne ekipe po mnenju trenerjev so bile: za Braslovče 1 Neža Bednjanič, za odbojkarskaoprema.si Anja Vovk, za Nova KBM Branik Tinkara Kavnik in za ekipo Formis mini Žana Godec.


avtor: OK Braslovče
foto: OK Braslovče
 
 
POŠLJI NOVICO