Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Šempetranke državne prvakinje

objavljeno dne: 25.05.2015

V soboto 23.5.2015 je v športni dvorani OŠ Šempeter potekal finalni turnir v mali odbojki za deklice. Nastopale so ekipe: SIP Šempeter, Škofja Loka I, Calcit Volleyball I in ekipa Braslovče I.

Na prvem polfinalnem srečanju se je domača ekipa pomerila z igralkami Calcit Kamnika. Obe ekipi sta začeli s prvima postavama in zelo previdno. Na začetku niza so domačinke povedle s 4:1, na kar so jih Kamničanke ujele na osmi točki. Po tem pa so igralke Spodnje Savinjske spet prevzele pobudo in niz mirno pripeljale do konca z rezultatom 25:16. V drugem nizu sta se pomerili drugi postavi in poskrbeli za odlično vzdušje v dvorani,  saj je bil rezultat prvo polovico niza ves čas izenačen. Na polovici pa so si domačinke priigrale tri točke prednosti, ki so jih do konca niza še povečale in ga slavile z rezultatom 25:19, ter si z zmago na tekmi priborile nastop na finalni tekmi.

V drugi polfinalni tekmi sta se med seboj pomerili ekipi Braslovč in Škofje Loke. Škofja Loka je začela z drugo postavo, nasprotnice pa s prvo. Že na začetku niza se je pokazala premoč braslovške ekipe, saj je povedla z rezultatom 5:1. Svojo prednost so do konca niza samo še povečevale in ga dobile z rezultatom 25:12. V drugem nizu je bila slika podobna kot v prvem, le da je bila v vlogi favoritinj ekipa Škofje Loke, ki je s prvo postavo premagala braslovško drugo s 25:15. V tretjem nizu pa sta se le srečali obe prvi postavi. Bolje so začele Gorenjke saj so na začetku niza povedle s 5:2. Brez preobratov so povečevale svojo prednost in niz mirno pripeljale do konca, s čimer pa so si zagotovile nastop na finalni tekmi.

Torej sta se za tretje mesto pomerili ekipa Calcit Kamnik in ekipa iz Braslovč. Obe trenerki sta začeli hrabro s prvima postavama. Do osme točke sta ekipi izmenjevali vodstvo in je bilo videti kot da se bosta do konca obe borili za zmago niza, vendar se je po osmi točki braslovški ekipi odprlo v napadu in so si priigrale lepo prednost osmih točk. Proti koncu niza so popustile in nasprotnice so se jim približale na štiri točke, a vseeno so se na koncu uspele zbrati in niz zaključile s 25:21. Drugi niz je v celoti pripadal Kamničankam, saj so si z začetnim vodstvom zagotovile igro po inerciji s stalno prednostjo štirih točk in na koncu so jo še povečale na osem točk. V tretjem nizu so Braslovčanke sicer povedle na začetku niza, vendar so od sedme točke naprej vedno bolj padale v igri in na koncu izgubile niz s 25:19. Tako je tretje mesto v državnem prvenstvu osvojila ekipa Calcit Kamnik.

Finalna tekma je postregla z obilico preobratov. Prvi set je trenerka Škofje Loke začela z drugo postavo, trener domače ekipe SIP Šempeter, Beno Božič pa s prvo postavo. Od začetka do konca so vodile Šempetranke. Niz se je končal z rezultatom 25:13. Tudi drugi niz se je končal z rezultatom 25:13 vendar v korist Gorenjk. Tretji, odločilni niz pa je bil poln preobratov vse do trinajste točke, ko sta bili ekipi izenačeni. Po trinajsti točki pa se je ekipa Šempetra uspela s pomočjo močnih napadov Žane Zdovc Sporer nekoliko oddaljiti od nasprotnic. Z mirno igro do konca niza, ki se je končal s 25:19, so si igralke Šempetra priigrale naslov državnih prvakinj.

Najboljše igralke turnirja posamezne ekipe so postale: Žana Zdovc Sporer (OK Spodnja Savinjska), Tinkara Kavčič (ŽOK Škofja Loka), Zala Špoljarič (Calcit Volleyball) in Karin Šmit (ŽOK Braslovče).

 

Še trener državnih prvakinj (Beno Božič) :

S pripravami za letošnjo sezono smo začeli poleti v avgustu, ko se je večina deklet udeležila Odbojkarskega tabora na Krku, kjer že nekaj let v prvih dneh avgusta združujemo kopanje, potapljanje, ter seveda veliko treningov odbojke. 2. septembra smo se prvič zbrali v telovadnici in si po uvodnem sestanku postavili cilj za letošnjo sezono in povem lahko,da nismo hoteli biti skromni, ampak smo že takrat bili drzni in odločni, da bomo letos zaigrali na finalnem turnirju. Natančno smo analizirali igralski kader, se iskreno pogovorili in si med sabo dodelili posamezne vloge znotraj ekipe. Treninge smo skozi vse leto opravljali v povprečju štirikrat tedensko(nekatere igralke celo 5 x ) in tudi marsikatero prosto nedeljo ali praznik smo izkoristili za individualno delo. Ni bilo vedno enostavno in lahko, ampak vselej smo se z dekleti poskušali maksimalno motivirati in slediti zastavljenim ciljem. Trdno smo verjeli v naše delo, predvsem pa smo vedno verjeli vase. Na koncu je prišla zaslužena nagrada za vsa odrekanja in vse ure res trdega dela. Nastopili smo na tako željenem zaključnem turnirju, ki smo ga predvsem po zaslugi kluba in ob  res veliki pomoči staršev naših igralk, imeli možnost odigrati na domačem parketu, pred domačimi navijači. Vse to nas je  dodatno motiviralo in ob dobrem tempiranju forme nam je uspelo nekaj fantastičnega, v polfinalu smo premagali ekipo Calcit Volleyball-a,v finalu pa še ekipo iz Škofje Loke in zasluženo postali državni prvaki.

Še enkrat bi se rad zahvalil vsem , ki ste nas skozi vso sezono podpirali na naši poti, puncam,d a ste verjele v najino delo (hvala Jaroš Štekl) in starejšim puncam za dober »sparing«. Skupaj smo dosegli to kar smo si le potiho želeli,z daj pa lahko naglas in s ponosom povemo, da smo »SIMPLY THE BEST«.


avtor: OK Sp.Savinjska
foto: Marjana Šporar
 
 
POŠLJI NOVICO