Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Po dvajsetih letih znova v družbi najboljših

objavljeno dne: 19.05.2015

Sezona 2014/2015 je bila za odbojkarje Žirovnice prelomna. Ekipa, sestavljena izključno z igralci iz domačega okoliša je bila za marsikoga veliko presenečenje, saj je sezono v 2.DOL zaključila z neverjetnimi 18 zaporednimi zmagami brez poraza, osvojila pa je 53 od 54 možnih točk, kar je največ v zgodovini 2.DOL po novejšem načinu štetja.

Osnovni cilj, to je uvrstitev v 1. ligo s samo domačimi igralci je bil izpolnjen.

Veseli tudi podatek, da se je na vsaki domači tekmi zbralo lepo število gledalcev, na zadnji, kjer so pozdravili nove prvoligaše pa celo preko 400. To je lepa popotnica za naslednjo sezono, ko bo OK Žirovnica nastopala v najmočnejši slovenski ligi.

 

Proces priprav na  najmočnejše tekmovanje je v polnem teku. Klub je uspel obdržati celotno lansko igralsko zasedbo, priključil se bo le sprejemalec Mulec Luka, Logatčan, ki bo zamenjal  poškodovanega Jana Andreiča, za katerega je predvidena vrnitev sredi sezone 2015/2016. Trenerskemu štabu se bo poleg glavnega trenerja Mihe Verbiča, pomočnika Blaznik Roka, kondicijskega trenerja Todorovič Daliborja priključil še Krakar Simon, ki bo opravljal delo statistika in pomočnika trenerja.

Ekipa bo trenirala do konca maja, ter se ponovno zbrala konec julija, ko se bodo prvič po 20 letih spet začele priprave na sezono v najmočnejši slovenski ligi.

 

Igralci, ki bodo za OK Žirovnica nastopali v sezoni 2015/2016:

Podajača: Beravs Žan, Šikanič Aljoša

Centralni blokerji: Jenko Jure, Tučen Uroš, Lindič Jernej

Korektorja: Zorman Nik, Blagne Mark

Libera: Globočnik Matevž, Toman Urban

Sprejemalci: Bajdak Artjom, Kegljevič Aleš, Hrovat Rok, Peljhan Žiga in Mulec Luka

Trenerski štab: Verbič Miha (glavni trener), Krakar Simon (pomočnik trenerja, statistik), Blaznik Rok (pomočnik trenerja), Todorovič Dalibor (kondicijski trener)


avtor: OK Žirovnica
foto: OK Žirovnica
 
 
POŠLJI NOVICO