Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Pokal Spodnje Savinjske doline

objavljeno dne: 27.04.2015

Minulo soboto so bili Šempeter, Braslovče in Prebold v znamenju mladih odbojkaric in odbojkarjev, ki so tekmovali za prvi pokal Spodnje Savinjske doline v mali odbojki. Nastopilo je 40 ekip iz Slovenije in Hrvaške, skupaj pa je bilo aktivnih kar 430 nadobudnih odbojkaric in odbojkarjev, ki so odigrali kar 91 tekem.
Šempetrani, ki so se izkazali že z zaključnim turnirjem pokala Slovenije, so minulo soboto potrdili, da so odlični prireditelji tudi v konkurenci najmlajših odbojkarjev in odbojkaric. OK SIP Šempeter in Aliansa sta na treh prizoriščih (Šempeter, Braslovče in Prebold), petih dvoranah in desetih igriščih priredila 1. mednarodni turnir v mali odbojki za pokal Spodnje Savinjske doline. Prav vse tekme so se odvijale v duhu fair-playa, zato je bil prvi cilj turnirja s tem že dosežen, za nameček pa se je igrala zelo kakovostna odbojka.

Pri deklicah so se prvega mesta razveselile odbojkarice Olimpa iz Ljubljane, drugi je bil Kajuh Šoštanj, tretja pa Škofja Loka. Zmagovalce turnirja pri dečkih je bila ekipa SGD Strdin iz Maribora, druge so bile Braslovče in tretji Benquick Volley iz Logatca.
 
 
 
 
 
»Ker je bil odziv na turnir zelo dober, smo se že odločili, da bo ta turnir postal tradicionalen. Seveda pa tako velikega projekta ne bi mogli izvesti brez pomoči pokroviteljev in donatorjev. Prav tako se moramo zahvaliti Občini Žalec, Občini Prebold, Občini Braslovče in moškemu odbojkarskemu klubu Braslovče, ki so z veseljem podprli ta projekt in priskočili na pomoč,« je ob koncu turnirja dejal Sebastjan Cilenšek, predsednik OK Šempeter, ki je bil hkrati tudi eden pobudnikov turnirja, ki je navdušil vse udeležence.
 
 
 
 
 
 
Mladim odbojkarjem so podelili pokale in kolajne podelili bivša igralka Alianse, zdaj aktualna državna prvakinja s Calcit Volleyballom, Mojca Božič ter nekdanja igralca SIP Šempetra David Kumer (ACH Volley) in Jernej Vrhunc, kapetan mladinske reprezentance Slovenije.

avtor: MOREL
foto: OK SIP Šempeter
 
 
POŠLJI NOVICO