Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Odigrane polfinalne tekme

objavljeno dne: 02.04.2015

26.3.2015 se je v Univerzitetni odbojkarski ligi začel dokaj mirno, s tekmo za končno sedmo mesto med FDV in MF. Boljše so bile študentke FDV, ki so slavile z 2:0. Že prej so svojo tekmo proti FFA odpovedale igralke Zdravstvene fakultete, kar pomeni da je FFA zasedla končno peto mesto.

Okrog 21. ure so se pričeli polfinalni boji. Prvi sta tekmo pričeli ekipi FF in FŠ. Filozofinje so z zmago z 2:0 napovedale naskok na naslov prvaka. Le malenkost za omenjeno tekmo se je pričela tekma med PeF in FGG. Ta je bila brez dvoma najbolj zanimiva in najkvalitetnejša tekma dosedanjega poteka sezone UOL, končala pa se je šele po maratonskih treh nizih z zmago lanskih prvakinj s Pedagoške fakultete. Pedagoška fakulteta je imela v dvorani tudi navijaško skupino, ki je pričarala pravo tekmovalno vzdušje in napovedala boj za nagrado 1000 €.

 

Tekma za 7. mesto ženske

Fakulteta za družbene vede : Medicinska fakulteta 2:0 (14,23)

Tekma za končno 7. mesto se je odvila med lanskimi podprvakinjami, ekipo Medicinske fakultete in ekipo Fakultete za družbene vede. Prvi niz se je začel z vodstvom ekipe FDV, ki so si do prvega tridesetsekundnega odmora  na željo medicink, že pridobile vodstvo z 8:3. Premoč ekipe FDV se je nadaljevala vse do konca niza, ki so ga dobile z 25:13. Drugi niz je za razliko od prvega potekal že od samega začetka nadvse izenačeno. Od rezultata 7:7 naprej razlika med ekipama ni presegla dveh točk. Še na samem koncu se je pri zaostanku 24:22 ekipa Medicinske fakultete odločila za taktičen odmor, vendar je kljub temu po drugi zaključni žogi zmaga in s tem 7. mesto romala v roke Fakultete za družbene vede.

 

Tekma za 5. mesto ženske

Fakulteta za farmacijo : Zdravstvena fakulteta 2:0 (b.b.)

Zdravstvena fakulteta za zadnjo tekmo v sezoni ni nabrala dovolj velikega števila igralk.

 

 

 

Polfinale ženske

Filozofska fakulteta : Fakulteta za šport 2:0 (10,16)

V prvi  polfinalni tekmi deklet sta se pomerili FF in FŠ. Obe ekipi sta tokrat nastopili v popolni postavi in pričakovati je bilo napeto in kakovostno  tekmo. Z odličnimi servisi so bolje začele odbojkarice FF, ki so povedle 5:0, nato pa svojo prednost  povečevale še z odlično igro ob mreži, saj igralke FŠ niso našle načina, kako jih zaustaviti. Prednost je naraščala (20:8) in prvi set so gladko dobile »filozofinje«. V drugem setu  se ja na začetku položaj obrnil, bolje so namreč začele igralke FŠ, ki so povedle 5:1 in 8:3, ob menjavi podajalke na strani FF pa je prednost hitro začela kopneti. FF je ponovno zagospodarila na igrišču, ujela nasprotnice že na deseti točki in nato še stopnjevala ritem. Že v sredini seta je bilo moč slutiti, da danes igralk FF ne more nič presenetiti, saj so povedle 16:11, nato pa kljub temu, da je trener v igro poslal vse igralke niso popuščale do konca in se kot prve letos v UOL uvrstile v finale.

 

 

Pedagoška fakulteta : Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo 2:1 (23,-26,-17)

Pravo poslastico pa je predstavljala polfinalna tekma, v kateri so se pomerile lanske prvakinje, ekipa Pedagoške fakultete, in lani tretjeuvrščene igralke Fakultete za gradbeništvo in geodezijo. Kljub temu, da so na začetku prvega niza gradbenice zaostajale z 2:4, so pri 6:6 izenačile, nato pa vodile vse do 20. točke. Takrat pa je prišlo do preobrata in tako so, zahvaljujoč petim zaporednim točkam, pedagoginje niz dobile na razliko. Drugi niz je potekal podobno kot prvi, le da je poskrbel za še več živčne vojne, saj je bila izenačenost ekip tako močna, da je bil končni rezultat 28:26 v prid gradbenicam. Z zmago v drugem nizu so tako izsilile tretji niz, ki je odločal o bodočih finalistkah. Na začetku tretjega niza je bolje kazalo gradbenicam, ki so povedle z 0:3, vendar so po slabem sprejemu omogočile vodstvo pedagoginjam 6:3. Pri 8:8 sta ekipi izenačili, nato pa so, kljub enakemu rezultatu zahvaljujoč napakam nasprotnic, v prednosti ostale igralke Pedagoške fakultete. Kljub temu, da so gradbenice imele na koncu tri zaključne žoge, so se po srditem boju v finale ponovno prebile igralke Pedagoške fakultete.

 

 

Dogajanje v UOL lahko spremljaš tudi na spletni strani www.unisport.si


avtor: Žiga Bratuž, Gregor Hribar
foto: Matic Eržen
 
 
POŠLJI NOVICO