Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Četrtfinalne tekme v poteku

objavljeno dne: 23.03.2015

Pretekli teden smo v dvorani BIC gledali vse štiri četrtfinalne tekme v moškem delu UOL. Lanski prvaki s FŠ so imeli veliko dela z borbenimi farmacevti, ki so bili blizu presenetljive zmage. Ekonomisti so brez težav odpravili študente FRI, elektrotehniki so slavili proti gradbenikom, strojniki pa so bili boljši od študentov FKKT.

V polfinalu se bodo  pomerile ekipe Ekonomske fakultete in Fakultete za šport ter Fakultete za strojništvo in Fakultete za elektrotehniko.

Četrtfinale - moški

Fakulteta za farmacijo : Fakulteta za šport 1:2 (25:19, 18:25, 10:15)

Študenti Fakultete za šport so branili naslov UOL prvaka in  kot prvouvrščeni v svoji skupini v tekmo vstopili kot favoriti. Kljub temu se je prvi niz začel izenačeno, kasneje so pobudo vedno bolj prevzemali borbeni igralci Fakultete za farmacijo. Prvi niz so odlično zaključili z dobro igro na obrambni črti in s pomočjo  najuspešnejšega napadovalca Gregor Ratek, sicer igralca Calcita Kamnika. Odločilni niz je bil do sedme točke povsem izenačen, ob menjavi strani so igralci FŠ vodili z 8:7. V zaključku tekme je bil v napadu uspešen Blaž Ajlec s FŠ, farmacevti pa so storili nekaj napak in zapravili priložnost za presenečenje. V polfinalu se bodo študenti Fakultete za šport pomerili z vrstniki Ekonomske fakultete.

 

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo : Fakulteta za strojništvo 0:2 (12:25, 16:25)

Tradicionalno močna ekipa Fakultete za strojništvo v letošnji sezoni ni pokazala bleščečih predstav, in  v svoji skupini zasedla šele tretje mesto. Na drugi strani so predstavniki Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo svoj edini poraz doživeli proti Fakulteti za šport in so v četrtfinale vstopili z drugega mesta v skupini A. Že začetek tekme je nakazal, da so strojniki tokrat zelo resno pristopili k igri, saj so povedli s 3:0. V drugem nizu je bila zgodba podobna, FKKT ni uspela resneje ogroziti FS, ki se je z rezultatom 2:0 ponovno uvrstila med najboljše štiri ekipe v tekmovanju. V polfinalu se bodo študenti Fakultete za strojništvo pomerili s Fakulteto za elektrotehniko.

 

Ekonomska fakulteta : Fakulteta za računalništvo in informatiko 2:0 (25:7, 25:19)

V odločilni tekmi za vstop v boj za medalje je ekipa EF začela silovito in povedla 11:0. Začetek je nakazal razmerje moči obeh ekip in gledali smo lahko igro mačke z mišjo. Ko je ekipa EF igrala z najboljšo zasedbo je  nasprotniku dovolila doseči le 7 točk. V drugem setu je trener  EF neredil nekaj menjav in v igro poslal igralce, ki tekme niso začeli. Kljub dobrem začetku je prednost začela kopneti in pri rezultatu 16:15 je bil v igro primoran poslati  prvega podajalca, kar je bilo dovolj, da je EF  zmagala in  se kot  prva veselila polfinala.

 

Fakulteta za elektrotehniko : Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo 2:0 (25:12, 25:13)

»Gradbeniki« so v začetku tekme povedli (5:4), nato pa povsem popustili in dovolili igralcem FE serijo točk. Pomagala nista niti oba odmora, katera je zahteval trener,  predavatelj Aleš Golja, saj je prednost po prvem s 7:12 narastla na 8:18. Dvanajst osvojenih točk v prvem in trinajst v drugem je bilo vse, kar je uspelo vzeti igralcem FGG odbojkarjem  Fakultete za elektrotehniko, ki so delovali zbrano, odločno in predvsem uspešno v vseh odbojkarskih elementih. Kljub dobri igri in odlični predstavi pa čaka igralce zmagovalne ekipe težka tekma v polfinalu, saj jih čakajo  igralci FS.

 

Dogajanje v UOL lahko spremljaš tudi na 

spletni strani www.unisport.si

 


avtor: Žiga Bratuž, Gregor Hribar
foto: Matic Eržen
 
 
POŠLJI NOVICO