Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Odločilni boji za razvrstitev v skupinah

objavljeno dne: 18.03.2015

V kar treh skupinah smo gledali boje, ki so odločali o samem vrhu razvrstitev v skupinah. V ženski skupini A si je Pedagoška fakulteta, z zmago nad doslej neporaženo Filozofsko fakulteto, priborila drugo mesto v skupini in potisnila Fakulteto za farmacijo iz bojev za medalje.

V skupini B pri dekletih so se za prvo mesto udarile neposredne konkurentke s Fakultete za gradbeništvo za geodezijo in Fakultete za šport. Bolje so se odrezale gradbenice, ki so slavile z 2:0. V moški skupini B so bili možni prav vsi razpleti. Ob koncu sta zmagali ekipi Ekonomske fakultete nad Fakulteto za strojništvo in Fakultete za farmacijo nad Fakulteto za elektrotehniko. Ta rezultata pomenita prvo mesto in najboljše izhodišče za EF, ki ji sledijo FE, FS in FFA.

 

Ženske- skupina A

Filozofska fakulteta :  Pedagoška fakulteta  0:2 (-18, -24)
Tekma za ekipo FF ni odločala o ničemer, saj so si že s predhodnimi gladkimi zmagami zagotovili prvo mesto v svoji skupini. Za ekipo Pedagoške fakultete je bila to odločilna tekma, zato ne preseneča, da so nastopile v najmočnejši postavi. Rezultat in potek dogodkov je bil podoben, kot na tekmi FŠ:FGG, v obeh pa so dosedaj neporažene doživele tesen poraz. Ekipa PeF je delovala izredno motivirano in homogeno, v ekipi ni bilo slabih členov, medtem ko se je ekipi FF poznala odsotnost nekaterih  igralk. Slab servis in težave na sprejemu jim nikakor ni omogočal razvoja igre, zato je bil poraz neizbežen. Pohvaliti velja zmagovalke dvoboja za resen pristop in kvalitetno igro v vseh odbojkarskih prvinah, zato so se zasluženo uvrstile v boj za medalje.  

 

Ženske – skupina B

Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo : Fakulteta za šport 2:0 (18,24)

Na tekmi sta se srečali ekipi, ki se v letošnji ligi borita za sam vrh.  Prvo večjo prednost so naredile igralke FGG, ki so povedle 8:4 in 11:6, ko so igralke FŠ zahtevale  minuto odmora.  Prednost  je naraščala tudi po prekinitvi (15:9) in se  do konca niza le še povečala.  V drugem setu so na začetku imele igralke FŠ težave z postavitvijo, zato so zopet zaostajale (2:7), nato pa le zaigrale tako, kot na prejšnjih tekmah in se vztrajno prebliževale nasprotnicam. Izenačiti jim je uspelo na 23. točki, nato pa predvsem zaradi nezbranosti  niso uspele zmagati. Ekipa FGG je bila tokrat boljša, omeniti velja, da so v obeh ekipah manjkale nektere ključne igralke. Obe ekipi se bosta v nadaljevanju UOL pomerili v polfinalu.

 

Moški – skupina B

Fakulteta za farmacijo : Fakulteta za elektrotehniko 2 : 1 (22, -13, 15)

Prva moška tekma zadnjega kroga rednega dela lige se je odvila med ekipama Fakultete za farmacijo in Fakultete za elektrotehniko. Prvi niz se je začel z vodstvom ekipe FE, ki pa ni preseglo treh točk razlike. Ob izenačenju pri 14. točki se je nato zgodil preobrat in tako so končno prvi niz na razliko dobili farmacevti. V drugem nizu so kljub začetni izenačeni igri (4:4) v nadaljevanju absolutno premoč pokazali igralci FE, saj so farmacevtom dopustili le trinajst točk in tako izsilili tretji niz. Ta je na začetku ponovno kazal bolje ekipi FE, saj so povedli z 4:1, vendar se farmacevti niso dali. Po izenačitvi pri 6:6 je igra postala enakovrednejša, in tako je ostalo vse do rezultata 10:10. Nato so farmacevti prevzeli pobudo ter na koncu slavili zmago z rezultatom 2:1 v nizih.

 

 

Dogajanje v UOL lahko spremljaš tudi na 

spletni strani www.unisport.si


avtor: Žiga Bratuž, Gregor Hribar
foto: Matic Eržen
 
 
POŠLJI NOVICO