Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Bliže koncu, višje v pomembnosti

objavljeno dne: 07.03.2015

S vsakim korakom smo bližje koncu v rednem ligaškem delu, zato se povečuje pomembnost nekaterih tekem še toliko bolj. V četrtek , dne 5.3.2015 se je poznalo tudi na obisku gledalcev, saj je pred začetkom prve tekme na tribunah korakalo precej radovednih navijačev, ki so prišli spodbujat svoje igralke v napetih srečanjih.

Videli smo  štiri srečanja v ženski kategoriji, kjer so  bili rezultati pričakovani. Izjema igra se je odvijala med Medicinsko fakulteto in Zdravstveno fakulteto, pričakovano v prid slednje.

 

Ženske - skupina B

Medicinska fakulteta :  Zdravstvena fakulteta  0 : 2 (10:25, 23:25)

V prvi tekmi dneva sta se pomerili ekipi z vrha skupine B - Medicinska fakulteta in Zdravstvena fakulteta. “Medicinke” so bile nekoliko oslabljene zaradi primanjka številnih igralk, kljub temu so veljale za rahle favoritinje. Igralke ZF so v tekmo vstopile visoko motivirane, kar se je odražalo z odličnim serviranjem ter izjemno igro v obrambi. Sunkovito so povedle na visokih 9:1. Medicinska fakulteta je zahtevala minuto odmora in kasneje  opravila nekaj menjav na igrišču, a razmerje moči se v prvem nizu ni spremenilo. Zdravstvena fakulteta ga je dobila s kar 25:10. V drugem nizu smo gledali bolj izenačen boj. V začetku so po uspešnih napadih Ulčarjeve za nekaj točk povedle študentke MF, a so jih v sredini niza igralke ZF ujele. V končnici niza si je ZF priborila ker štiri zaključne žoge. Z borbeno igro so medicinke prve tri izničile, četrta pa je pripadla ZF, ki je s tem svoje nasprotnice prehitela na lestvici in trenutno zaseda tretje mesto na lestvici svoje skupine.

 

Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo :  Ekonomska fakulteta  2 : 0 (25:12,25:13)

Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo je zaradi poškodbe ostala brez svoje kapetanke Nine Vogrič, a kljub temu ni imela večjih težav z oslabljeno ekipo Ekonomske fakultete. Niza sta potekala v podobnem tempu, prvega je FGG dobila s trinajstimi točkami razlike, drugega pa z dvanajstimi. V zadnjem kolu se bosta za prvo mesto v skupini pomerili ekipi FGG in FŠ.

 

Fakulteta za računalništvo in informatiko :  Fakulteta za arhitekturo  2:0 (25:20, 25:5)

Tokrat sta se v svoji zadnji predstavi v rednem ligaškem delu pomerili ekipi Fakultete za računalništvo in informatiko ter Fakultete za arhitekturo. Kljub temu, da so na koncu pričakovano slavile igralke FRI, so arhitektke v prvem nizu pokazale svojo najboljšo igro do sedaj. Na začetku prvega niza so povedle z rezultatom 4:0, vendar so jih nasprotnice kmalu ujele in tako je potekala nadvse izenačena tekma s kar nekaj atraktivnimi potezami, med drugim uspešnim enoročnim blokom. Proti koncu prvega niza so igralke Fakultete za arhitekturo popustile in tako nasprotnicam omogočile zmago s petimi točkami razlike. Drugi niz se je izkazal za bolj enoznačnega, saj arhitektke niso zdržale na začetku zadanega tempa ter tako - kljub izkoriščenima odmoroma - prepustile odločilen niz nasprotnicam z rezultatom 25:5.

 

Ženske - skupina A:

Fakulteta za družbene vede :  Veterinarska fakulteta  2 : 0 (25:10, 25:19)

Druga tekma skupine A se je odvila med ekipama Veterinarske fakultete in Fakultete za družbene vede. Kljub začetnim dolgim in borbenim točkam, se je kmalu  pokazala prevlada ekipe FDV, ki je v prvem nizu brez večjih težav slavila z rezultatom 25:10. Drugi niz se je izkazal za bolj enakovrednega, saj je veterinarkam kljub večjemu začetnemu zaostanku uspelo rezultat znižatina vsega dve točki razlike (15:17). Kljub temu se igralke FDV-ja niso vdale pritiskom in končno slavile tudi v drugem nizu z rezultatom 25:19, ter tako dobile tekmo.

 

Dogajanje v UOL lahko spremljaš tudi na 

spletni strani www.unisport.si


avtor: Žiga Bratuž, Gregor Hribar
foto: Matej Pušnik
 
 
POŠLJI NOVICO