Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

40 let ŽOK Mislinja

objavljeno dne: 19.12.2014

V petek,12.12.2014 so v Mislinji podeljevali nagrade na področju športa. Med nagrajenci je bil tudi ŽENSKI ODBOJKARSKI KLUB MISLINJA, ki je prejel zlato plaketo za 40 let delovanja. Iz rok predsednika OKS Bogdana Gabrovca in legende Slovenske odbojke Adolfa Urnauta.

40 let ženske odbojke v Mislinji je prav gotovo jubilej, ki ga ne gre spregledati. Je praznik ob katerem je priložnost, da se spomnimo na vse tiste, ki so naredili pionirske korake v nastajanju generacij športnic, ki so skozi vsa leta delovanja pustili močan pečat v zgodovini mislinjskega športa, kot najboljše športnice svoje sredine, kot najboljši športni delavci ali športni kolektiv.

 

V 40 - let obstoja in delovanja ženskega odbojkarskega kluba Mislinja je vtkano mnogo imen in prav vsa so pravzaprav enako pomembna, ker so tako ali drugače tvorila in pisala zgodovino mislinjske odbojke. Veliko je ur potrošenih za treninge in tekme, veliko je časa, namenjenega potovanjem na katera se je hodilo in se še hodi z imenom domačega kraja na ustih in v srcih.  Upravičeno smo lahko ponosni na svoje dosežke, na svoj klub in sami nase. V 40 letih je odbojkarsko društvo doživelo različne spremembe skozi najrazličnejša obdobja in v tem času doživelo tako vzpone, kot tudi padce. Na srečo pa so se vedno našli pogumni zanesenjaki, ki so bili tista gonilna sila, katera je zmogla in znala peljati začrtano pot naprej.

 

Kljub temu, da težki časi v gospodarstvu niso naklonjeni športu, nam je z organizacijo kluba uspelo ne samo preživeti, temveč smo postali pomemben akter na slovenski odbojkarski sceni, predvsem na področju dela z mlajšimi  kategorijami. Kot majhen kraj je majhna tudi baza nabora igralk, pa vendar se lahko postavimo ob bok, ali pred vrsto večjih odbojkarskih središč, ki razpolagajo z veliko večjimi proračuni, profesionalnimi trenerji in sponzorji. Ponosni smo lahko, da smo skoraj v vsaki generaciji svojega delovanja pridelali kakšno reprezentantko in tudi na ta način ponesli ime svojega kraja širom po svetu. Da je delo vseh, ki v klubu delujemo, obrodilo sadove, nas ob odličnih dosežkih naših ekip prepričajo tudi vedno polne tribune v naši “domači” dvorani..

 

Odbojka je svojevrsten zaščitni znak Mislinjskega športa. V klubu se je vseh štirideset let veliko dogajalo, od skromnih začetkov in nastopov na prašnem igrišču v Šentilju do vrhunskih predstav v parku pri »stari graščini« na Mislinji, igranja v Velenju in kasneje v Slovenj Gradcu in končno izgradnja dvorane pri osnovni šoli. Od hitrih vzponov in uspehov, do padcev, ki se jim ni bilo mogoče izogniti, pa do menjave generacij, od velikega veselja in že kar evforije, do žalostnih trenutkov, ko nam ni šlo vse po načrtih, od tod do neznane prihodnosti. Takšno je življenje in tudi šport ni izjema.

 

A odbojka v Mislinji je v štiridesetih letih združila na stotine igralk vseh kategorij, na stotine ljubiteljev tega športa, ki so vselej bili ob svojem klubu – ODBOJKARSKEM KLUBU MISLINJA. 


avtor: Andreja Oder
foto: ŽOK Mislinja
 
 
POŠLJI NOVICO