Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Z zmago v varnejše vode

objavljeno dne: 24.11.2014

Druga ženska ekipa Calcit Volleyballa je v petem krogu 2. DOL zahod zabeležila še drugo letošnjo zmago. Tokrat so odbojkarice s 3:1 (20, 21, -18, 18) premagale še ekipo Vitala Ljubljane in se z novimi tremi točkami povzpele na sedmo mesto prvenstvene lestvice. V prihodnjem krogu bodo gostovale v Novem mestu.

Po zmagi nad Kranjčankami v tretjem krogu so odbojkarice Calcita pred svojimi navijači prišle še do ene zmage. Z na trenutke zelo dobro igro, predvsem pa ves čas borbeno, so na kolena spravile ekipo Vitala iz Ljubljane, ki v letošnji sezoni še ni osvojila točke. Manjši padec zbranosti so imele le v tretjem nizu, kar so gostje izkoristile in ta niz zasluženo dobile, toda v četrtem nizu so spet prevladovale Kamničanke. Skozi vso tekmo so dokaj dobro servirale pohvaliti pa velja tudi Evo Pogačar, ki je razigrala soigralke in s tem onemogočila nasprotnicam, da bi prišle v svoj ritem igre. V napadu je bila nezaustavljiva Tina Novak. Zanjo Vitalovke niso imele rešitve, medtem ko je bila v obrambi vedno na pravem mestu Patricija Černe.

 

 

„Dekleta si zaslužijo pohvale za borbeno in dobro igro. Čeprav smo imeli le deset igralk, so tudi tiste, ki niso začele tekme, z veliko mero zanesljivosti opravile svoje naloge. Do manjšega padca zbranosti je prišlo le v tretjem nizu, vendar me veseli, da so dekleta že v četrtem našle svoj ritem igre ter tekmo zanesljivo dobile,“ je bila z igro svojih varovank zadovoljna Tanja Božinović, trenerka druge ekipe Calcit Volleyballa.

 

 

Za Calcit Volleyball II so igrale: Tina Novak, Patricija Porovne Černe - libero, Špela Lazar, Ana Špoljarič, Sara Sitar, Tjaša Gregorinčič, Eva Pogačar, Neža Repnik, Lara Koritnik, Tjaša Gadža.


avtor: Miha Štamcar
foto: Calcit Volleyball
 
 
POŠLJI NOVICO