Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Prisrčen sprejem za mlade odbojkarice

objavljeno dne: 25.08.2014

Starši, prijatelji, klubski delavci, predstavniki ministrstva, Olimpijskega komiteja Slovenije in Odbojkarske zveze Slovenije so na brniškem letališču pripravili prisrčen sprejem slovenski odbojkarski reprezentanci, ki je na minulem mladinskem evropskem prvenstvu osvojila srebrno kolajno, potem ko je izgubila dramatičen finale s Srbijo.
Odbojkarsko četo je v odličnem razpoloženju, pri katerem ni manjkalo glasbe, smeha in pa tudi solza, skozi vrata letališke stavbe s srebrno kolajno okoli vratu popeljala kapetanka Eva Mori, za njo se je zvrstilo 11 drugih igralk in pa strokovni štab na čelu s selektorjem Jožetom Časarjem.

"Dolgo časa se nismo zavedale, kaj smo dosegle. Želele smo si sicer zlato, Srbija ni bila nepremagljiva, to smo vedele že iz Utrechta, kjer smo jo lani na igrah mladih premagale. Žal se nam tokrat ni izšlo, nekoliko preslabo smo servirale, kar je bila tudi posledica menjave dvorane za zaključne dvoboje. A drugo mesto je tudi velik uspeh, pokazale smo, da smo homogena in odlična ekipa," je dejala Morijeva, najboljša podajalka turnirja v Estoniji in na Finskem (najboljši libero je bila Maja Pahor), ki je tako kot druge igralke izpostavile odlično vzdušje v ekipo in veliko prijateljstvo med igralkami.

Vso to je vzdrževal duhoviti Časar, strateg, ki je vedno dobre volje in vedno optimističen, čeprav nekateri menijo, da rad dela po svoje, tudi v nasprotju s tistim, kar učijo profesorji na fakultetah in trenerskih šolah. "Javno sem napovedoval polfinale, mnogi so mi rekli, da sem neumen. A moram priznati, da sem imel že pred začetkom prvenstva višje cilje, kot je bil polfinale. Tudi na prizorišču se nismo skrivali, kot nekateri drugi, z dvignjenimi glavami smo napovedovali, da se bomo borili za najvišja mesta. Škoda za nekaj žog v finalu, a tudi drugo mesto je velikanski uspeh. Še sami si ne znamo predstavljati, kaj to pomeni za slovensko odbojko. Upam, da bomo tak uspeh kdaj ponovili tudi v članski konkurenci," se je nazaj ozrl Časar in dodal, da je imela gospodarska kriza v Sloveniji za to ekipo pozitivne posledice, saj so vse že kot zelo mlade igralke dobile priložnost za stalno igro v svojih klubih.

Tudi predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod je bil lahko po velikih razočaranjih z moško člansko reprezentanco končno enkrat dobre volje in ni skoparil s pohvalami za dekleta, starše, klube ter njihove trenerje. "Očitno je, da se v mlajših selekcijah odlično dela. Mislim pa, da ima ta ekipa zmagovalni značaj, kar pri Slovencih ni nekaj običajnega. Ta ekipa je nekaj posebnega, nobeni odbojkarski ekipi kaj takega še ni uspelo. Ponosen sem in vesel, da sem del te zgodbe, hkrati pa obljubljam, da se bo dekletom podpora zveze z velikim veseljem nadaljevala, zveza jim bo še naprej zagotavljala kar se da dobre pogoje za delo," je dekleta nagovoril Ropret.

Predsednik je bil zadovoljen z dejstvom, da so odbojko prepoznali tudi najodgovornejši ljudje v državi in jim tudi oni v zadnjem času nudijo podporo. Po njegovih besedah to dokazuje tudi prisotnost direktorja direktorata za šport pri ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Edija Kolarja in direktorja oddelka za vrhunski šport pri Olimpijskem komiteju Slovenije Blaža Perka. Kolar je imel to čast, da je z govorom odprl novinarsko konferenco.

"Vem, da taka medalja ne nastane čez noč. Vem, da je ta rezultat posledica vašega garanja in strokovnega dela vaših trenerjev. S tem rezultatom ste na vse nas prinesle veliko odgovornost in breme, da bomo veliko vlogo namenili temu, da bodo vaši rezultati imeli tudi prihodnost v članski konkurenci. Čestitam vam za ta zgodovinski uspeh," je dekleta nagovoril Kolar, pri tem pa se mu je pridružil tudi Perko: "Vesel sem, da je olimpijski komite s to ekipo že lani sodeloval na lanskem evropskem festivalu za mladino. Že takrat smo začutili, da je to ekipa, ki bo šla v pravo smer. Zdaj se to potrjuje. Dekleta imajo svetlo prihodnost, olimpijski komite pa ji namerava pomagati, kolikor bo v njegovi moči."

avtor: STA
foto: OZS
 
 
POŠLJI NOVICO