Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

ACH še zmanjšal proračun

objavljeno dne: 23.06.2014

Pri odbojkarjih ACH Volleyja, slovenskih državnih prvakih, bo spet veliko sprememb. Klub je zmanjšal proračun, na trenerskem mestu je Luko Slabeta zamenjal Tomi Šmuc, spremembe pa bodo tudi v igralskem kadru. Šmuc ne bo mogel računati na Mateja Vidiča, Jan Brulca, Jana Pokeršnika in Ivana Mihalja, z nekaterimi igralci pa še potekajo pogovori.
Največja trenerjeva želja pa se je vendarle uresničila, v ljubljanskem klubu bo ostal kapetan Andrej Flajs, novinca pa sta reprezentanta, libero Miha Plot in organizator igre Matija Jereb.
 
 
"Z nekaterimi igralci, kot je na primer Mario Koncilja, še potekajo pogovori, verjamem, da se bomo z njimi dogovorili. Ekipo bomo dopolnili z našim podmladkom, z igralci ekipe Črnuč, ki so lani brez poraza osvojili naslov prvaka v drugi slovenski ligi. Tujca bomo najbrž imeli le enega, iščemo korektorja. Imamo nekaj opcij, a ni nujno, da bomo ta prestop hitro rešili, saj se nam nikamor ne mudi. Glavni cilj sodelovanja s Črnučami pa je kontinuirana vzgoja igralcev za raven lige prvakov," je o sestavi ekipe spregovoril športni direktor ACH Volleyja Aleš Jerala.


Prvi operativec ekipe je na novinarski konferenci dejal, da klub praktično začenja novo zgodbo, spregovoril pa je tudi o težki lanski sezoni: "Dolgo je šla naša pot navzgor, zadnja sezona pa je bila za nas najtežja. Bili smo v negotovosti, ali bomo zmogli rešiti težave ali ne, zato bi se ekipi in strokovnemu štabu zahvalil, da so zdržali do konca, ostali tudi pri rezultatskih standardih, ki smo jih postavili prejšnja leta, in nam zagotovili, da tudi letos nastopamo v ligi prvakov. Zdaj smo si sami rekli, da začenjamo skoraj na novo, nujno pa smo morali spremeniti nekaj temeljev. Lahko bi tudi enostavno nehali, vendar smo v klubu ljudje, ki imamo vest in moralno odgovornost. Po dogovorih s ključnimi pokrovitelji in Mestno občino Ljubljana smo se dogovorili, da gre ACH Volley naprej."


V ligi prvakov letos ekipa ne bo imela rezultatskega cilja, bo pa poskušala dokazati in potrditi, da ima lepo prihodnost. Drugače bo v državnem prvenstvu, naslov bo namreč obveza, saj le prvo mesto v ligi zagotavlja mesto v ligi prvakov. "Naša pot navzgor, od povprečnega prvoligaša do udeleženca zaključnega turnirja lige prvakov, je bila zgodba o uspehu, ki jo je v drugačnih ekonomskih okoliščinah spremljalo več podjetij. Projekt ni bil le ljubljanski in gorenjski, ampak slovenski. Zdaj pa imamo v smislu finančnih temeljev za sabo pot navzdol, ostale so pogodbe, ki jih je treba izpolniti, ostali so dolgovi. Zato bo cilj, da se ti dolgovi v večjem delu že naslednjo sezono poravnajo. Vsaj dve tretjini. Igralsko pa bomo ponudili mladim igralcem in mlademu trenerju, da se dokažejo. Da dokažejo, da gre lahko odbojka v Ljubljani in Sloveniji naprej, da pa je zato ključen element ACH Volley. V preteklih letih smo dvignili raven odbojke, zdaj pa je naloga, da jo na tej ravni poskušamo obdržati. Naš proračun za naslednjo sezono pa ne bo dosti večji, kot je bil v naši drugi sezoni, ko smo začeli igrati ligo prvakov," je dejal predsednik kluba Rasto Oderlap.


Trener Šmuc glede ciljev meni, da ACH mora osvojiti oba domača naslova, kar mu lani ni uspelo, prav tako se boriti za prvo mesto v srednjeevropski ligi, ki naj bi bila letos močnejša, v ligi prvakov pa bo o ciljih lahko razpravljal šele po žrebu, ki bo 27. junija in ki ga nestrpno pričakuje.

avtor: STA
 
 
POŠLJI NOVICO