Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

V Šempetru bodo razmišljali enotno

objavljeno dne: 17.06.2014

Tudi v Šempetru so se odločili, da bodo šli po poteh nekaterih slovenskih odbojkarskih klubov in pod isto streho združili moško in žensko ekipo, ki bosta sicer zadržali zdajšnji imeni, vendar bosta imeli le enega predsednika. To bo Sebastjan Cilenšek, ki je bil do zdaj le predsednik SIP Šempetra.

Hkrati je bil tudi trener šempetrske članske ekipe, od prejšnjega tedna naprej pa bo tudi predsednik Alianse. Šempetrčanke so že pridobile tri okrepitve. Najbolj odmevno ime je zagotovo Maja Guštin. 


"Ekipi uradno sicer ne bosta združeni, kajti še naprej bomo imeli dve društvi, ki bosta imeli vsaka svoj upravni odbor, vendar bomo razmišljali enotno in enotno bomo tudi delovali. Tudi imeni bosta ostali isti, tako bo ženska ekipa še vedno nosila ime glavnega pokrovitelja Alianse, moška pa SIP Šempetra, saj gre za uveljavljeni imeni. Upamo, da bomo s tem enotnim delovanjem prišli še do boljših rezultatov," je ob izvolitvi na najbolj odgovorni položaj v šempetrskem odbojkarskem klubu dejal Sebastjan Cilenšek, za katerega bo to pomenilo še dodatno obveznost. Ob predsedniškem položaju je namreč tudi še trener moške ekipe SIP Šempetra. 


"Res je, da to pomeni še več dela, vendar sem v tem videl dodaten izziv. Prejšnji teden smo imeli prvi skupni zaključni piknik in ko sem videl, da je bilo na njem prisotnih 250 oseb, tu mislim na vse člane obe klubov, od najmlajših do članskih ekip in njihovih staršev, sem se lahko prepričal, da je bila moja odločitev pravilna. Pikniku se je pridružil tudi župan občine Janko Kos, zato je bilo zadovoljstvo še toliko večje, kajti mislim, da bi se dalo narediti korak naprej. Finančno bomo ostali na isti ravni kot do zdaj, zato se svojim rednim pokroviteljem lahko zahvalimo, ker nas redno podpirajo."  


Ženska ekipa Alianse se je v lanski sezoni šele v dodatnih kvalifikacijah zagotovila prvoligaški status. Glede na številne odhode najboljših igralk v zadnjih letih, je bilo padec sicer pričakovati, ne pa tudi boja za obstanek. Toda …  


"Pred lansko sezono se je praktično poslovila le organizatorka igre Mojca Božič. Namesto nje sta prišli Ivana Tanasković in Urša Hren. Prejšnje vodstvo je mislilo, da se odhod, Božičeve, ne bo tako poznal, vendar seje pokazalo, da je njeno razmišljanje in način igre na veliko višji ravni, kar se ne nazadnje vidi tudi zdaj v slovenski reprezentanci, po odhodu Eve Mori pa se bo to videlo tudi v Calcit Volleyballu. Tako, da smo v klubu lahko ponosni, da Mojca uspešno igra v reprezentanci. Ob njej so bile v ekipi, ki je na uvodu evropske lige premagala Turčijo, še dve naši nekdanji igralci, Valentina Založnik in Živa Recek. Potem je tu še Tjaša Turnšek, ki bi bila verjetno tudi ena od nosilk igre v slovenski reprezentanci na korektorskem položaju, če bi se odločila za igranje v reprezentanci. Prepričan sem, da bomo imeli v prihodnosti še kakšno reprezentantko, ki bo prišla iz našega kluba," v boljše čase šempetrske ženske odbojke verjame Cilenšek. Morda že v prihodnji sezoni, kajti k Aliansi, je bo po enoletni odsotnosti, zaradi rojstva hčerkice Anastasije, pristopila nekdanja slovenska reprezentantka Maja Guštin.  


"V novi sezoni bomo imeli popolnoma prenovljeno žensko ekipo. Zgradili bomo popolnoma novo ekipo, ki jo bo še naprej vodil Beno Božič. Iz lanske ekipe bodo ostale maksimalno tri igralke, ob Maji Guštin smo se za sodelovanje že dogovorili s Katjušo Rozman iz Zgornje Gorenjske, ki igra na mestu proste igralke ter kadetsko reprezentantko Manco Lenart, ki bo naša druga organizatorka igre. Glede prve smo že blizu končnega dogovora, prav tako pa računamo še na tri, štiri nove igralke. Naš cilj bo, da bi se vmešali v boj za prva štiri mesta. Božiču bo pri delu pomagal Jaroš Štekl, ki bo zadolžen tudi za delo v mlajših kategorijah, kjer smo bili letos solidni v mali in mini odbojki, želimo pa si, da bi tudi v kadetski in mladinski kategoriji spet posegali po visokih mestih. Tako kot pred nekaj leti, ko smo bili z Mojco Božič in Živo Recek dve leti zapored državni prvaki v mladinski konkurenci." 


Prvo moško šempetrsko ekipo je v minuli sezoni do prve lige ločila le točka. Po zmagi v Novem mestu s 3:2, so v dodatnih kvalifikacijah za nastop v 1. DOL na domačem igrišču s krkaši izgubili z 2:3. Novomeščani so na obeh tekmah skupaj dosegli točko več in zadržali prvoligaški status. 


"Poraz s Krko za nas ni bil tragedija. Seveda je bilo prisotno razočaranje, kajti bili smo tako blizu tako prvi ligi, hkrati pa tako daleč. Vendar nas je poraz v kvalifikacijah še bolj združil in že aprila smo si obljubili, da bomo ostali in skušali tisto, kar nam ni uspelo v minuli sezoni, doseči v novi. Čeprav je bil poraz boleč, je bilo zadovoljstvo gledati, kako je bila celotna dvorana na nogah v tie-breaku, in kako smo si vsi želeli tiste enajste točke, ki bi nam prinesla prvo ligo. Na koncu smo ostali na deseti, toda tudi to je bil za naš uspeh." je ob koncu pogovora še dejal Sebastjan Cilenšek, ki ima nemalo zaslug, da je Šempeter zagotovo med najbolj odbojkarskimi kraji v Sloveniji. Ob vsega dveh tisoč prebivalcev imajo žensko ekipo v prvi ligi, moška je v preteklosti v njej že igrala in nobeno presenečenje ne bo, če se bo vanjo uvrstila že po koncu prihajajoče sezone.


avtor: OK Aliansa
foto: OK Aliansa
 
 
POŠLJI NOVICO