Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Polfinalni turnir starejših deklic

objavljeno dne: 15.05.2014

OK Prevalje je v nedeljo, 11.maja, gostilo enega izmed obeh polfinalnih turnirjev starejših deklic. Nastopili sta ekipi iz zahodnega dela Slovenije GO Volley in VITAL iz Ljubljane, iz vzhodnega dela Nova KBM Branik in gostiteljica Prevalje.

Na zaključni turnir štirih najboljših ekip, ki bo potekal 25.maja sta se uvrstili ekipi Ljubljančank in Primork iz Nove Gorice, medtem ko bosta ekipi iz Maribora in Prevalje nadaljevali tekmovanje za 5.mesto.

V prvi tekmi sta se srečali ekipi Prevalj in Go Volleya. Prvi set so domačinke pričele nekoliko v krču, primorke pa so povedle in razliko povečevale do konca ter set zaključile z rezultatom 25:15. Ko je kazalo, da domačinke ne bodo dorasle gostjam, so pričele drugi set nekoliko presenetljivo in z odličnimi začetnimi udarci Gaje Mlakar povedle z 7:0 in nato 10:4. Vendar Goričanke to ni zmedlo in sose pri rezultatu 18:17 približale le na točko in pri rezultatu 24:24 Korošice ujele. Kljub temu je drugi set pripadal domači vrsti, ki so ga osvojile s 26:24. Odločilni tretji set so Goričanke pokazale, da je kakovost na njihovi strani, saj so ga osvojile prepričljivo s 15:4.

V drugi tekmi sta se srečali ekipi Vitala in Nove KBM. Pričakovali smo zanimivo tekmo, vendar so se Ljubljančanke pokazale, da so favorit za napredovanje v finale. Tekmo so dobile prepričljivo z rezultatom 2:0 in nasprotnicam prepustile 10 in 11 točk. V prvem setu so Mariborčanke imele največ težav s sprejemom servisa. Prav tako je sprejem škripal v drugem setu, saj so Vitalovke s servisi Ajde Ščuka povedle kar z 10:0. Serijo odličnega serviranja je nadaljevala Instrid Kolenc in rezultat se je povečal na 19:1. Trenerka Vitala Tina Pajančič je dala priložnost igralkam s klopi in s tem možnost Branikovkam ublažiti rezultat.

V tretji tekmi zmagovalcev dveh tekem, ki je odločala o prvem finalistu, sta se srečali ekipi GO Volleya in Vitala. Po do sedaj prikazanih igrah obeh ekip smo pričakovali izenačeno tekmo, kar se je tudi uresničilo. Prvi set so odlično začele primorke in povedle 11:6, 18:10 in 22:15 ter set mirno pripeljale do konca z rezultatom 25:18. Drugi set je potekal podobno kot prvi, vendar so vodstvo diktirale Vitalovke, saj so vodile 13:5, nato 17:7, 20:14 in ga osvojile z rezultatom 25:19. O zmagovalcu je torej odločal tretji set. Vitalovke so ga pričele odločno in z odličnim serviranjem Instrid Kolenc povedle 6:0, nato 10:3. Primorkam se je uspelo približati na 8:10. Set pa se je zaključil s 15:9 v korist Vitalovk, ki so se tako veselile uvrstitve v finale.

V četrti tekmi  sta se srečali poraženi ekipi iz prvih dveh tekem, Prevalje in Nova KBM Branik. Tudi ta tekma se je igrala na tri sete. V prvem so povedle Mariborčanke z 6:2, v nadaljevanju pa Prevaljčanke s 15:10, nato pa je bil rezultat kar trikrat poravnan  na 15., 17. In 19. Točki. Z odličnim serviranjem Žane Račnik pa je bil set končan s 25:21 v korist domačink. V drugem setu so pobudo prevzele gostje in ga osvojile s 25:16. Tretji odločilni set je bil izenačen pri rezultatu 6:6, nato so imele minimalno prednost 12:11 Prevaljčanke, kar je potem tudi zadostovalo za zmago  s 15:12.

Peta tekma med Go Volleyem in Prevaljami je odločala o drugem finalistu. Prepričljive zmagovalke so postale primorke, saj so z lahkoto z rezultatom  2:0 in seti 25:12 in 25:9 nadigrale domačo vrsto, ki je z igro precej razočarala.

Ekipi Nove KBM Branik in Prevalj bosta nadaljevali tekmovanje za uvrstitev od 5. do 8. mesta v državnem prvenstvu. Najboljša tekmovalka turnirja je bila Liza Letnik (Vital). Nagrajene pa so bile še Špela Barbič (Vital), Špela Marušič (GO Volley), Katja Kegljavič (Nova KBM Branik) in Alja Herga (Prevalje).


avtor: OK Prevalje
 
 
POŠLJI NOVICO