Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

ACH Volley vendarle pokoril Panvito

objavljeno dne: 15.04.2014

Murska Sobota, 15. aprila (STA) - Odbojkarji ACH Volleyja so v 4. tekmi finalne serije 1. DOL za moške v Murski Soboti s 3:1 (20, 17, -22, 23)) premagali Panvito Pomgrad in s se skupnim izidom 3:1 v zmagah veselili 11. naslova državnih prvakov.

Dvorana OŠ Murska Sobota, gledalcev 900, sodnika: Skudnik (Mežica), Valentar (Prevalje).
Panvita Pomgrad: Ajlec 2, Pavlović 13, Pelemiš 18, Čolović 2, Vrabl, Flisar 8, Topovšek, Bogožalec 13, Tot 7, Grabar, Drvarič 2.
ACH Volley: Flajs 14, Pokeršnik 22, Klobučar 18, Pleško, Bregant, Ropret 3, Fabjan, Mihalj, Brulec, Vidič 11, Koncilja 5.

  

Odbojkarji ACH Volleyja nadaljujejo svojo prevlado na domačih odbojkarskih igriščih. V četrti tekmi finalne serije državnega prvenstva so v Murski Soboti s 3:1 premagali Panvito Pomgrad in skupnim izidom 3:1 v zmagah desetič zapored osvojili naslov prvakov. Skupno je to že njihov 11. naslov, tretji od kar so se z Bleda preselili v Ljubljano, in po zmagi v srednjeevropski ligi druga lovorika letos.

Tudi četrta tekma finalne serije ni bila posebej kakovostna, Panvita je spet grozila prvakom, a na koncu je bila premalo zbrana, da bi izsilila peto tekmo. Na drugi strani so bili Ljubljančani dovolj zanesljivi, predvsem v elementih, ki so se izkazali za najmočnejše že na prejšnjih tekmah (servis, blok, obramba), trener Luka Slabe pa ne more biti zadovoljen s sprejemom njegovih igralcev.

Sobočani so si sicer v prejšnjih tekmah nabrali veliko mero samozavesti. Vedeli so, da ACH ni nepremagljiv in njihova prepričanost, da lahko podaljšajo serijo, se je hitro pokazala tudi na igrišču. Niso se prestrašili uspeha kot na prvi tekmi, odlično začeli, po seriji odličnih servisov Gorazda Flisarja so povedli s 7:4. Toda tudi motivirani Ljubljančani so imeli svoje načrte, ki so jih hitro začeli uresničevati. Andrej Flajs je z asom izenačil izid na 8:8, še en njegov servis pa je bil dovolj za vodstvo. Prav kapetan gostov je s še eno serijo tudi najbolj zaslužen, da si je njegova ekipa pred končnico prvič priborila nekoliko večjo prednost (20:16), ki jo je do konca niza le še povečala. Domačemu trenerju ni pomagala niti menjava sprejemalca, kapetana Andreja Tota je zamenjal Blaž Ajlec.

Premoč gostov se je nadaljevala tudi v drugem nizu, v katerem so od začetka pa do le večali svojo prednost. Tako so z asom Mateja Vidiča povedli z 9:5, z asom Jana Klobučarja pa že s 13:7. Kot da bi domači izgubili voljo, so začeli delati napako za napako, tako da so tekmeci povedli že s 17:8. Niz je bil s tem bolj ali manj odločen.

Na začetku tretjega niza je bilo sklepati, da oranžnim zmajem močno mudi zaključiti sezono. Po trojnem bloku so povedli s 6:3, toda nato zaspali, tudi domači pa se še niso predali. Vzpostavili so ravnotežje, tekmecem sledili, po asu Ivana Čolovića so povedli s 15:14, po dveh zaporednih napakah Ljubljančanov pa tudi z 19:15. Njihova morala se je močno dvignila, oglasili so se tudi gledalci. Ob koncu so sicer imeli nekaj težav s sprejemom, gostje so znižali zaostanek petih točk, ubranili tudi tri zaključne žoge, toda četrte ne, niz je zaključil Tot.

Najbolj napet je bil četrti niz. Ekipi sta se izmenjavali v vodstvu, gostje so imeli dvakrat tri točke prednosti, a domači so jih obakrat ujeli. Izničili so tudi zaostanek 21:23, a to vseeno ni bilo dovolj, da bi si priborili "tie break". Pri izidu 23:23 je najprej točko dosegel Flajs, tekmo pa je z blokom končal Matej Vidič.

 

Izjavi po tekmi :

Luka Slabe, trener ACH Volleyja:
"Tekma je bilo točno taka, kot smo jo pričakovali. Vedeli smo, da je Panvita borbena ekipa, ki nikoli ne popusti. Tako nismo bili sigurni v zmago niti pri izidu 2:0. Tekmeci so neprestano pritiskali s servisi, tvegali, nikoli niso nehali igrati. Mi pa smo se vso tekmo mučili s sprejemom, tako da je na koncu res šlo na nož. Zmagali smo, kar je najpomembnejše, in to kljub temu, da smo imeli veliko težav s poškodbami. Mislim, da je ta naslov državnega prvaka celo najpomembnejši v zgodovini kluba. Dosežen je bil v nemogočih razmerah, decembra smo bili že pred razpadom, a se vendarle dogovorili, da rešimo klub. Mislim, da smo mu z naslovom in uvrstitvijo v ligo prvakov ponudili dobro iztočnico, da se bori naprej, da najde sredstva. Sam bi rad ostal v klubu, a ne v takih razmerah. Za mano je najbolj turbolentna sezona v karieri, imam tudi ponudbe nekaterih tujih klubov, tako da bom videl, kaj in kako naprej. Podobno razmišljajo igralci, treba je vedeti, da imamo družine."

Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrada:
"Za nianso je tekmec boljši, to je treba priznati. A naslednje dneve vseeno ne bom mirno spal, saj se nam je ponujala priložnost. Ljubljančani so bili ranljivi, žal tega kljub sanjam nismo izkoristili. Odločale so malenkosti, odločala je disciplina v igri, ki so se jo oni držali od prve do zadnje točke, mi pa nismo uresničevali vseh navodil, ki smo si jih zadali. Vseeno pa fantom nimam česa očitati, želje in borbenosti jim ni manjkalo, žal je bilo to premalo. A s sezono moramo biti zadovoljni, saj smo se šele drugič uvrstili v finale državnega prvenstva, upam pa, da bo v naslednjih letih storili še korak naprej."

  

Državni odbojkarski prvaki : 

1991/92 Vileda Maribor
1992/93 Vileda Maribor
1993/94 Salonit Anhovo
1994/95 Salonit Anhovo
1995/96 Salonit Anhovo
1996/97 Salonit Anhovo
1997/98 Fužinar
1998/99 Salonit Anhovo
1999/00 ELVO Bled
2000/01 Žurbi Team Kamnik
2001/02 Calcit Kamnik
2002/03 Calcit Kamnik
2003/04 Šoštanj Topolšica
2004/05 Autocommerce Bled
2005/06 Autocommerce Bled
2006/07 Autocommerce Bled
2007/08 ACH Volley Bled
2008/09 ACH Volley Bled
2009/10 ACH Volley Bled
2010/11 ACH Volley Bled
2011/12 ACH Volley Ljubljana
2012/13 ACH Volley Ljubljana
2013/14 ACH Volley Ljubljana

 


avtor: STA
foto: Foto M Branko Maček
 
 
POŠLJI NOVICO