Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

ACH hitro do izenačenja

objavljeno dne: 09.04.2014

Murska Sobota, 09. aprila (STA) - Odbojkarji ACH Volleyja so v drugi tekmi finala 1. DOL za moške v Murski Soboti premagali Panvito Pomgrad s 3:0 (10, 14, 23) in izid v zmagah izenačili na 1:1. Tretja tekma bo v soboto v Ljubljani.

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, gledalcev 1000, sodnika: Gril (Pekre) in Miklošičeva (Maribor).
Panvita Pomgrad: Ajlec, Pavlovič 5, Pelemiš 7, Čolović 4, Miličević, Flisar 2, Topovšek, Bogožalec 11, Tot 7, Grabar, Drvarič, Vrabl.
ACH Volley: Flajs 16, Pokeršnik 13, Klobučar 8, Pleško, Bregant, Ropret 2, Mihalj 11, Brulec, Vidič 5, Koncilja, Fabjan.

 

Ljubljanski odbojkarji so prvi finalni obračun pred domačimi gledalci presenetljivo izgubili, na drugi tekmi pa ekspresno izenačili izid v zmagah. Slavili so po dobri uri igre, igralce iz Murske Sobote pa so povsem onemogočili z agresivno igro, tekmo so imeli pod nadzorom vse od prve točke.

Zasedba Luke Slabeta je namreč že pri prvem tehničnem odmoru vodila z 8:1 in nato zgolj še višala razliko. Bledi Sobočani so na koncu v uvodnem nizu zmogli vsega deset točk. Domačini so v prvem nizu povsem odpovedali. Gostje so jih nadigrali tako z začetnim udarcem kot z raznovrstnejšim napadom in ko je za povrh svoje opravil še neprebojni ljubljanski blok, je bilo prvega niza konec. Z uspešnim napadom ga je zaključil ljubljanski korektor Jan Pokeršnik. V uvodnem nizu je sicer pri gostih daleč največ točk prispeval nezaustavljivi kapetan Andrej Flajs, ki je na mestu sprejemalca za razliko od prve tekme zamenjal Matijo Pleška.

Drugi niz je bil nato za odtenek bolj izenačen. Tekmeca sta bila poravnana vse do izida 7:7, prej so celo vodili domačini, nato pa so Ljubljančani prestavili v višjo prestavo in razigrani Jan Pokeršnik je postal nerešljiva uganka za murskosoboške odbojkarje. Ko so gostje ustavili oba domača sprejemalca, Andreja Tota in Dejana Pelemiša, ki sta skupaj v drugem nizu prispevala vsega dve točki, je bilo jasno, da bo tudi drugi niz osvojil ACH.

Zadnji, tretji niz je bil tako še najbolj izenačen. Tekmeca sta se vseskozi izmenjavala v vodstvu, pri čemer se nobenemu ni uspelo odlepiti za več kot dve točki. Prvi tehnični odmor so tako za točko dobili domačini, drugega pa nato za točko še gostje. Slednji so si šele v tretjem nizu privoščili nekaj napak, ki pa niso bile usodne. Dotlej so namreč igrali praktično brezhibno, kapetan Andrej Flajs je ekipi vrnil prepotrebno mirnost in samozavest, Sobočani pa so bili na domačem parketu tokrat povsem nadigrani. Luka Slabe je obračun proti Sobočanom, ki imajo za kakovostne zamenjave prešibak kader, odigral praktično brez menjav. Zadnjo točko na srečanju pa je za minimalno razliko in maksimalno zmago s 3:0 v nizih prispeval Flajs, ki je bil s 16 doseženimi točkami tudi najučinkovitejši igralec na tekmi.


avtor: STA
foto: Foto M Branko Maček
 
 
POŠLJI NOVICO