Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Lunos Maribor - Calcit Volleyball 1:3

objavljeno dne: 07.03.2014

Maribor, 07. marca (STA) - Odbojkarji Calcita Volleyballa so v zaostali tekmi 3. kroga 1. DOL v modri skupini v gosteh premagali Lunos Maribor s 3:1 (-16, 20, 21, 24).

Dvorana Tabor, gledalcev 100, sodnika: Markelj (Bled) in Pevc (Škofja Loka).
Lunos Maribor: Šmitran 2, Vovk 11, Mlakar 4, Javornik, Žitnik 4, Plesec 2, Planinc 18, Donik 26, Škorc, Mihajlovič, Detela 8, Dukarič.
Calcit Volleyball: Novljan, T. Štern 13, Kvas 3, Pokeršnik 2, Ribič, Štembergar Zupan 1, Brus 8, Hrast 1, Stavbar 17, Kotnik 8, Ž. Štern 9.

  

Odbojkarji Calcita Volleyballa so nujno potrebovali zmago, ki bi jih še obdržala v boju za tretje mesto. V prvem nizu jim igra nikakor ni stekla, zato pa je na drugi strani mreže varovancem Sebastijana Škorca uspevalo prav vse. Mariborčani so z delnim izidom 6:0 prišli do vodstva s 15:5, kar jim je ob dobrem nadaljevanju zadoščalo za vodstvo z 1:0 v nizih.

Kamničani, ki so tekmo po daljšem času začeli tudi z Jernejem Stavbarjem, so v drugem nizu le strnili svoje vrste. Z asoma Žige Šterna so gostje prišli do vodstva s 6:4, odbojkarji Calcita so na prvi tehnični odmor odšli s točko prednosti, na drugega pa s tremi. Mariborčani do manj kot treh točk zaostanka niso prišli, gostje so imeli pet zaključnih žog, drugo je nato izkoristil Štern.

Tudi tretji niz so bolje začeli odbojkarji iz Maribora in povedli s 5:2. A na prvi tehnični odmor so s točko prednosti že odšli gostje. Po izenačeni igri so domači povedli s 17:16, vajeti igre pa so v svoje roke spet prevzeli Kamničani, ki so z blokom Stavbarja povedli z 21:18. V končnici niza so manj napak naredili odbojkarji Calcita, ki so izkoristili svojo drugo zaključno žogo.

Najbolj izenačen je bil četrti niz, v katerem je bila prednost večinoma na strani domače ekipe, ki pa nikoli ni vodila za več kot dve točki. V končnico pa so s tremi točkami prednosti stopili odbojkarji Calcita, ki so po uspešnem napadu Kotnika še vodili z 22:20. Vendar so bili bližje zmagi v četrtem nizu vendarle Mariborčani, ki so dosegli štiri zaporedne točke. Toda Stavbar je svoji ekipi priboril servis, nato z asom poskrbel za izenačenje, njegovo delo pa je z dvema blokoma dokončal Boris Brus.

"Tekmo smo začeli odlično, v nadaljevanju pa smo padli v končnici nizov. Za razliko od Kamničanov, ki so bili boljši na servisu in v bloku, mi na klopi nimamo takšnih menjav. Čeprav smo izgubili, nimam igralcem česa očitati. Igrali so tako, kot smo se dogovorili, na koncu pa je odločala ena žoga," je dejal Sebastijan Škorc, igralec in trener Lunosa Maribora.

"Po prvem nizu sem se že bal, da bo tekme hitro konec in da bomo šli kmalu domov. Na srečo smo se proti koncu niza že nekoliko dvignili v igri. Nocoj je, dokler je še imel moči, odlično igral Štern, še boljši pa je bil Stavbar, ki je dosegel kar sedem blokov in spet se je pokazalo, da smo z njim za razred boljši," pa je dvoboj ocenil trener gostov Marko Brumen.


avtor: STA
foto: Bojan Javornik
 
 
POŠLJI NOVICO