Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Calcit Volleyball - ACH Volley 1:3

objavljeno dne: 05.03.2014

Ljubljana, 05. marca (STA) - Odbojkarji ACH Volleyja so v zaostali tekmi 4. kroga 1. DOL za moške v Kamniku premagali Calcit Volleyball s 3:1 (19, 16, -23, 17).

Športna dvorana Kamnik, gledalcev 250, sodnika: Seifried in Miklošič (oba Maribor).
Calcit Volleyball: Lakner 1, Novljan 2, T. Štern 8, Kvas, D. Pokeršnik 8, Ribič, Štembergar Zupan 6, Brus 8, Hrast 1, Stavbar 2, Kotnik 8, Ž. Štern 5.
ACH Volley: Flajs, J. Pokeršnik 1, Klobučar 23, Pleško 20, Bregant 11, Ropret 3, Fabjan, Mihalj 10, Brulec, Vidič 7, Koncilja.

 

Pred tednom dni so v 9. krogu modre skupine odbojkarji ACH Volleyja brez izgubljenega niza v svoji dvorani premagali Kamničane in jim tako vsaj deloma vrnili za boleč poraz v polfinalu pokala Slovenije. S tisto zmago so si Ljubljančani tudi zagotovili najboljše izhodišče v končnici, ki so jo minulo soboto z zmago v Novi Gorici samo potrdili. Toda cilj aktualnih državnih prvakov je bil tudi pred zaostalo tekmo četrtega kroga, da tekmovanje v modri skupini končajo brez poraza in da z zmago odidejo na zaključni turnir srednjeevropske lige, ki bo prihodnji torek in sredo v Pliberku.

Z željo po zmagi so v dvoboj z Ljubljančani seveda vstopili tudi domači odbojkarji, ki se še borijo za tretje mesto v modri skupini, s tem pa bi se v morebitnem polfinalu končnice izognili prav ACH Volleyju. Kamničani so povedli s 3:0, s prednostjo treh točk pa so po asu Tončka Šterna odšli tudi na prvi tehnični odmor. Ko je mladi Štern po vrnitvi na igrišče dosegel še "winner", je Luka Slabe vzel še polminutni odmor.

Očitno ob pravem trenutku za njegovo ekipo, ki je najprej na servis Matije Pleška po dveh zaporednih blokih izid na 11. točki izenačila, nato pa z asom najstarejšega igralca na igrišču, ki je na začetku tega tisočletja prav s Kamničani prišel do svojih prvih treh naslovov državnega prvaka, še povedla (12:11). Domači odbojkarji so popustili na sprejemu, v napadu pa nikakor niso mogli prebiti bloka gostov, ki so na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk. Ko so Ljubljančani z asom Vidiča domačim pobegnili za pet točk (21:16), je bil prvi niz odločen. Z dobro akcijo ob mreži ga je končal še en nekdanji igralec Calcita, Gregor Ropret.

Drugi niz so domači odbojkarji začeli v nekoliko spremenjeni zasedbi, saj je Domna Kotnika na sprejemu prvič po več kot mesecu dni in operaciji kolena zamenjal Žiga Štern. Vendar pa uvod v drugi niz za Brumnove varovance ni bil uspešen, kajti po bloku Pleška so za gosti ob prvem tehničnem odmoru zaostajali za pet točk. V kamniški ekipi je še naprej šepal sprejem, posledica tega je bila, da se je razlika do konca niza le še večala.

V tretjem nizu je prvič po zaključnem turnirju pokala Slovenije za Calcit zaigral tudi Jernej Stavbar, prav v tem nizu pa so Kamničani tekmecem nudili najboljši odpor. Pred končnico so prišli do vodstva z 22:18, a je kljub temu prišlo do napete končnice. Ljubljančani so dosegli tri točke zapored, tako da je polminutni odmor zdaj vzel Marko Brumen, toda z blokom Jana Pokeršnika je ACH Volley izid izenačil na 23. točki. Vseeno so prvo zaključno žogo za zmago v tretjem nizu imeli domači odbojkarji in jo po napaki Jana Pokeršnika, še lani njihovega igralca, tudi izkoristili.

Izgubljeni niz je prvake razjezil, v naslednjem so povsem zagospodarili na igrišču in prišli do gladke zmage. "Zagotovo je bila to boljša tekma kot pred tednom dni v Tivoliju. Obe ekipi sta pokazali veliko boljšo igro. Zadovoljen sem tudi, zaradi nas in upam, da bomo to igro nadgradili. Tudi sprejemali smo bolje kot na nekaterih zadnjih tekmah, kajti običajno ima Calcit boljši sprejem od nas, tako da me prav to od vsega najbolj veseli," je po tekmi dejal gostujoči trener Slabe.


avtor: STA
foto: Primož Mahkovec
 
 
POŠLJI NOVICO