Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Fužinar Metal - Šoštanj Topolšica 3:2

objavljeno dne: 01.03.2014

Ravne na Koroškem, 01. marca (STA) - Odbojkarji Fužinarja Metala so v tekmi 6. kroga zelene skupine za obstanek premagali odbojkarje Šoštanja Topolšice s 3:2 (27, 25, -21, -25, 11).

Dvorana OŠ Prežihovega Voranca, gledalcev 150, sodnika: Pevc (Škofja Loka) in Kern (Kranj).
Fužinar Metal: Stravnik, M. Jež 6, Šavc, Ciganovič 12, Radjenovič, J. Jež 23, Sobočan, Hunt 18, Levar, Valentan 10, Abraham 8, Libnik.
Šoštanj Topolšica: Ivartnik, Zupanc 25, Lipovec 10, Bojinovič 6, Port 1, Kumer, Rojnik 2, Pavič 12, Menih, Koželnik 6, Uršič 7.

  

Odbojkarji Fužinarja so s šesto zaporedno zmago končali tekmovanje v zeleni skupini za obstanek, kjer so osvojili prvo mesto. Tekma praktično ni odločala o ničemer, kajti tako Ravenčani kot Šoštanjčani so si že pred sobotnim obračunom zagotovili obstanek med prvoligaši. Oboji so se tako uvrstili v končnico prvenstva, med najboljše ekipe modre skupine za prvaka.

Dvoboj, ki ga je na Ravnah spremljalo rekordno število 150 gledalcev, je bil odločen po maratonskem boju, po skoraj dveh urah in pol, šele v petem nizu. Kot je bilo pričakovati, je bila tekma zares izenačena. Odbojkarji Fužinarja pa so imeli v začetku tekme v svojih vrstah več razpoloženih igralcev in v prvih dveh nizih jim je uspelo z borbeno in nepopustljivo igro v končnici nizov priti do vodstva z 2:0. V obeh nizih so Ravenčani večinoma vodili, toda v končnici obeh nizov so gostje obakrat prišli do visokega vodstva. V prvem nizu so odbojkarji Šoštanja Topolšice povedli že s 24:19, toda po zaslugi natančnih začetnih udarcev Roka Abrahama in uspešnih napadov Jureta Ježa in Taylorja Hunta so Korošci izid izenačili na 24:24 in na koncu zmagali. Tudi v drugem nizu so imeli Šoštanjčani znova priložnost, da po vodstvu s 24:22 dobijo niz, potem ko se je v napadih izkazal Žiga Zupanc, vendar so gostitelji znova prišli do srečne tesne zmage.

Tudi v tretjem in četrtem nizu je bila igra zelo napeta. Oboji so zaigrali slabše in delali precej napak, zlasti pri sprejemu in izvedbi začetnih udarcev. Napake odbojkarjev Fužinarja so znali izkoristiti igralci gostujoče ekipe in tudi po zaslugi dobrega bloka dosegli zmage v obeh nizih. Tekma je bila tako odločena šele v petem nizu, v katerem so bili odbojkarji Fužinarja prepričljivo boljši in po visokem vodstvu z 8:4 in 13:7 prišli do zaslužene zmage.

"Vedeli smo, da bo tekma s Šoštanjčani za nas izjemno težka. Vesel sem, da so moji varovanci na koncu vendarle prišli do zmage, čeprav so se celo tekmo izredno mučili. Važno je, da smo dosegli cilj in tako ostali med prvoligaši," je po tekmi povedal trener Fužinarja Bojan Ivartnik. Kapetan gostov Zoran Pavič pa je dodal: "To je bila zares borbena in enakovredna igra. Kljub porazu nismo razočarani, saj nismo imeli česa izgubiti, ker smo si že prej zagotovili obstanek v ligi. Žal nam je v petem odločilnem nizu padla koncentracija in smo izgubili."


avtor: STA
foto: Jan Marin
 
 
POŠLJI NOVICO