Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Go Volley - ACH Volley 1:3

objavljeno dne: 01.03.2014

Nova Gorica, 01. marca (STA) - Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi 10. kroga modre skupine 1. DOL za moške v Novi Gorici premagali Go Volley s 3:1 (21, 22, -27, 19).

Športna dvorana Balon, gledalcev 80, sodnika: Dugar (Kanal), Sever (Brezovica).
Go Volley: Vrtovec 4, Križanič, Marc, Basaneže 9, Čuturić, Konjedic, Filiputti, Savičić 14, Bregar 7, Tomić 11, Kuburović 7, Maraž.
ACH Volley: Flajs, Pokeršnik 10, Klobučar 4, Pleško 15, Bregant 13, Ropret, Fabjan, Mihalj 7, Brulec 5, Vidič 3, Koncilja 3.

 

Odbojkarji ACH Volleyja so s pol moči prišli še do devete zmage v modri skupini, prvič pa so oddali niz. Trener Ljubljančanov Luka Slabe ne more biti najbolj zadovoljen s predstavo, ki so jo pokazali njegovi varovanci, saj igra ni stekla, kot bi morala, kot olajševalna okoliščino pa lahko jemlje dejstvo, da so igrali brez kapetana Andreja Flajsa in organizatorja igre Gregorja Ropreta. Njegova zamenjava Jan Brulec sicer ni igral slabo, a se vidi, da je nekoliko slabše uigran z napadalci, je pa odlično serviral, dosegel je tudi tri ase. Na drugi strani je s servisi gostujočemu sprejemu, ki še zdaleč ni bil blesteč, nagajal predvsem Dalibor Tomić. Na obeh straneh je bilo pri servisih kar precej napak, tudi napada nista bila posebej uspešna, so pa prvaki tekmo dobili predvsem zaradi boljše igre v bloku. Najučinkovitejši igralec tekme je bil s 15 točkami gostujoči veteran Matija Pleško.

Ljubljančani so imeli večji del tekme pobudo, toda Novogoričani se niso predajali. V prvem nizu so lahko še pri izidu 19:21 upali na presenečenje, toda izkušnje so ACH Volleyju vendarle zagotovile vodstvo z 1:0. Podobno je bilo tudi v drugem nizu, v katerem so gostje pred končnico že vodili za štiri točke, a so se Primorci približali na točko zaostanka, za preobrat pa jim je zmanjkalo moči. Pred končnico tretjega niza je kazalo, da bodo Ljubljančani prišli do gladke zmage, saj so vodili z 20:16, vendar so se nekoliko prehitro veselili, domačim je uspel preobrat.

Gosti so uvideli, da je vrag odnesel šalo, šele v zadnjem nizu so zaigrali približno tako, kot bi glede na svoj ugled morali vso tekmo. Začeli so bolje servirati, tudi bolje sprejemati, ves čas vodili in brez težav prišli do zmage.


avtor: STA
foto: GO Volley
 
 
POŠLJI NOVICO