Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Panvita Pomgrad - Lunos Maribor 3:0

objavljeno dne: 01.03.2014

Murska Sobota, 01. marca (STA) - Odbojkarji Panvite Pomgrada so v tekmi 10. kroga modre skupine 1. DOL za moške v Murski Soboti premagali Lunos Maribor s 3:0 (12, 18, 15).

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, gledalcev 200, sodnika: Perčič (Kamnik) in Novak (Dvor).
Panvita Pomgrad: Ajlec, Pavlovič 7, Pelemiš 11, Čolović 1, Miličević, Flisar 5, Topovšek, Bogožalec 17, Tot 14, Grabar 1, Drvarič 2, Vrabl.
Lunos Maribor: Šmitran, Vovk 4, Mlakar 3, Javornik, Žitnik, Plesec 8, Planinc, Donik 3, Mihajlović 11, Detela 2, Dukarić, Škorc.

 

Vsega dobro uro igre so potrebovali murskosoboški odbojkarji, da so si s prepričljivo zmago proti Mariboru pred domačim občinstvom tudi teoretično zagotovili drugo mesto na lestvici in s tem takoj za ACH-jem najugodnejši izhodiščni položaj v izločilnih dvobojih končnice državnega prvenstva.

Domači so srečanje proti Mariborčanom silovito začeli že takoj po uvodnem sodnikovem žvižgu. Prvi začetni udarec na tekmi so sicer izvedli gostje, a nato dobili žogo nazaj šele po visokem domačem vodstvu s 5:0. Vmes je zaradi negodovanja rumeni karton dobil še gostujoči trener in libero Sebastijan Škorc, a to ni preprečilo nadaljevanja brezkompromisne domače igre, kjer tokrat ni bilo slabega posameznika. Sobočanom je v tem obdobju uspevalo prav vse, gostom pa brez pravega sprejema servisa ni uspelo držati koraka s Sobočani. In ko se je v nadaljevanju razigral še domači blok, so Mariborčani ostali praktično brez rešitev. Uvodni niz je po vsega 12 priigranih točkah mariborskih odbojkarjev z uspešno zaključenim napadom z druge črte zaključil domači kapetan Andrej Tot.

Tudi v drugem nizu so gledalci spremljali podobno odbojko, zgolj s to razliko, da je pri gostih Škorc ostal na klopi, naslednja dva niza pa je namesto njega na mestu prostega igralca igral Tomo Dukarić. Pri Mariborčanih sta sicer že od začetka obsedela na klopi prvi bloker Dalibor Šmitran in reprezentančni sprejemalec Jan Planinc, razigrani Sobočani pa so proti pomlajeni štajerski zasedbi še naprej nizali točko za točko. Mariborčani so se v tem obdobju uspeli domačinom še najbolj približati pred drugim tehničnim odmorom (16:13), ko so se varovanci Dejana Fujsa za nekaj minut preveč sprostili, nato pa znova zaigrali agresivno in po začetnih udarcih sprejemalca Dejana Pelemiša, ki je vmes dosegel tudi dva asa, niz mirno odigrali do konca.

Razlika v kakovosti tekmecev je bila tokrat več kot očitna, premoč domačih se je le še nadaljevala. Spet so že takoj na začetku niza povedli s 4:0, nato pa je razlika le še naraščala. Mariborčani so v zadnjem nizu povsem pomladili moštvo. Takoj od začetka sta zaigrala rezervista, sprejemalec Žiga Donik ter rezervni organizator igre Bojan Jan Javornik namesto kapetana Iztoka Žitnika.


avtor: STA
foto: Jure Banfi
 
 
POŠLJI NOVICO