Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Astec Triglav - Krka 3:1

objavljeno dne: 01.03.2014

Kranj, 01. marca (STA) - Odbojkarji Astec Triglava so v tekmi 6. kroga zelene skupine 1. DOL za moške v Kranju premagali Krko s 3:1 (21, 19, -20, 25).

Dvorana Planina, gledalcev 200, sodnika: L. Globačnik in J. Globačnik (oba Topolšica).
Astec Triglav: Lužovec, A. Kök, Bilandžić, Mrak, Vene, Močnik, Rop, Bežek, Kržišnik 3., T. Hafner, M. Kök 19, Rezar 10.
Krka: Brulec 15, Ožbalt, Erpič 4, Kosmina 13, Zalar, Kastrevec, Vesel, Kos 4, Pucelj 7, Longar, Žlajpah 5, Turk 9.

 

Kranjčani se z zmago poslavljajo od prve lige. Kljub temu, da jim tekma proti Krki v rezultatskem smislu ni pomenila veliko, pa si zaslužijo pohvale za prikazano. V igri sicer niso blesteli, spet so naredili veliko napak, a so pokazali velikansko željo, da se od najzvestejših navijačev poslovijo z zmago, za kar so bili nagrajeni. Pravo gorenjsko trmo so pokazali predvsem v četrtem nizu, ko so že bili na robu poraza, a so se izvlekli in prišli do zaslužene zmage.

Tekma ni veliko pomenila ne enim in drugim. Jasno je bilo, da se Triglav ne more več rešiti, Krka pa se ni mogla izogniti dodatnim kvalifikacijam za obstanek. Toda kljub temu sta obe ekipi našli motiv, da sta pokazali borbeno predstavo. Tako so v prvem nizu Kranjčani po asu Simona Bilandžića že vodili s 15:9, vendar se Krka ni predala, po dveh zaporednih točkah Luke Brulca je prišla le do točke zaostanka (19:20), imela celo priložnost za izenačenje, toda domačo ekipo je z blokom rešil Jure Močnik, nakar se je izkazalo, da je šlo za odločilno točko prvega niza.

V drugem nizu so po 13. napaki Kranjčanov na tekmi gostje povedli z 8:6, toda sledila je serija točk domačih, ki so gladko prišli do vodstva z 2:0. Toda v nadaljevanju so se razigrali tudi Dolenjci, ki so po zaostanku ob prvem tehničnem odmoru povsem zagospodarili na igrišču, z asom Valentina Turka povedli z 20:14, takrat je bilo jasno, da se tekma ne bo končala po treh nizih.

Dišalo je celo po "tie breaku", saj so gostje v četrtem nizu že vodili z 21:16, a so nato domači dosegli pet točk zapored, na 21:21 je izenačil Bilandžić. Dolenjci so imeli tudi zaključno žogo za 2:1, a jo je izničil Matej Kök. Mladi odbojkar Triglava, z 19 točkami tudi najučinkovitejši igralec tekme, pa je tudi poskrbel, da so Kranjčani izkoristili svojo drugo zaključno žogo za 3:1.


avtor: STA
foto: Kalan Aleš
 
 
POŠLJI NOVICO