Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Aliansa - Luka Koper 1:3

objavljeno dne: 01.03.2014

Šempeter v Savinjski dolini, 01. marca (STA) - Odbojkarice Luke Kopra so v tekmi 6. kroga zelene skupine 1. DOL za ženske v Šempetru premagale Alianso s 3:1 (14, 12, -12, 16).

Dvorana OŠ Šempeter, gledalcev 100, sodnika: Štumfel (Mežica), Valentar (Prevalje).
Alisansa: Lakovšek 1, Borse 1, Tanasković 3, U. Hren 3, Šega, Udrih 8, Petranović 4, Žohar 1, Žnidar 5, B. Hren 4, Napotnik, Pungartnik.
Luka Koper: A. Lucas, Jančar, Kušar, Ferlinc, D. Lucas 8, Cesar 7, Lovšin 7, Vedlin, Korošec 5, Pušnik, Kaker 10, Flego.

  

Odbojkarice Luke Kopra so z zanesljivo zmago potrdile prvo mesto v zeleni skupini in uvrstitev v končnico državnega prvenstva. Tekmice so v tekmi, ki ni odločala o ničemer, povsem nadigrale, to pa predvsem zaradi servisov, s katerimi so Savinjčanke povsem razorožile. Te se na sprejemu nikakor niso mogle sestaviti, poleg tega pa je bila njihova igra predvidljiva, tako da Koprčanke tudi v obrambi niso imele nikakršnih težav.

Dvoboj so Primorke začele z delnim izidom 8:0, podobno prednost pa so si že na začetku pridobile tudi v preostalih dveh nizih, ki so jih dobile. Izjema je bil le tretji niz, v katerem je gostujoči trener Marko Kalc iz igre potegnil tri ključne igralke, kar so gostiteljice izkoristile. A v četrtem nizu je spet igrala prva koprska postava, ki je gladko prišla do zmage.

Aliansa je tako zasedla predzadnje mesto v zeleni skupini, kar pomeni, da se bo morala za obstanek boriti v dodatnih kvalifikacijah.


avtor: STA
foto: www.ok-gorenska.si
 
 
POŠLJI NOVICO