Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Zgornja Gorenjska - Vital 0:3

objavljeno dne: 01.03.2014

Žirovnica, 01. marca (STA) - Odbojkarice Zgornje Gorenjske so v tekmi 10. kroga zelene skupine 1. DOL izgubile z Vitalom z 0:3 (-18, -15, -10).

Dvorana Pod Stolom, gledalcev 70, sodnika: Tomec (Novo mesto), Štamcar (Mokronog).
Zgornja Gorenjska: Rozman, Blažič 7, Berginc, Bernardi, Karič 1, Ropret, Pintar 4, Zidarič 1, Brgant, Tučen 1, Eržen 8, Čuk 2.
Vital: Janežič, Pene 18, Vogrič 8, Handanović 13, Đukić, Crnjac 2, Turk 15, Mijoč 3, Jeršan, Jovič 1.

 

Potem ko je bilo že pred tednom dni jasno, da je Zgornja Gorenjska tista ekipa iz prve lige, ki se bo od prvoligaške konkurence poslovila po zaključnih bojih v zeleni skupini, je bila zadnja želja Gorenjk v družbi najboljših zmaga za slovo. S precej drugačnim izhodiščem so na Gorenjsko pripotovale gostje, ki so bile krog pred koncem s točko naskoka pred Alianso na drugem mestu, z zmago pa bi si zagotovile tudi končnico.

Gostje so bile precej bolj motivirane, saj so imele zagotovo večji cilj kot Gorenjke, ki niso bile najbolj razpoložene. To se je odražalo predvsem pri začetnih udarcih, Gorenjke so naredile kar precej napak pri servisu, kar je bila le voda na mlin Ljubljančankam, ki so si sicer odločilno prednost nabrale že ob uvodnih točkah in jo obdržale vse do konca niza, ki so ga v svoj prid odločile brez (pre)velikega naprezanja.

Tudi v drugem nizu so ton igri dajale gostje, ki so si podobno kot v prvem nizu do prvega tehničnega odmora zagotovile zalogo štirih točk, to prednost pa so do drugega dvignile še za dve. V tem obdobju so se igralke obeh ekip izkazale z borbeno igro, gledalcem pa bosta v spominu ostali dve dolgi točki ob izredno požrtvovalni igri, za zadovoljstvo navijačev obeh ekip pa sta si obe ekipi ob teh dolgih izmenjavah točki razdelili. Sicer pa so imele tudi v drugem nizu vse vajeti igre v rokah odbojkarice Vitala, ki se jim je nasmihala ekspresna in gladka zmaga.

Glede na visok zaostanek domačih se je bilo v tretjem nizu Gorenjkam težko zbrati za preobrat, njihova usoda je bila v letošnji sezoni zapečatena že v prejšnjih krogih, tako da so vsi bolj ali manj čakali na zaključek tekme. Ko je bilo že pri prvem tehničnem odmoru tretjega niza 8:3 za gostje, je bila tekma praktično odločena, glede na dogajanje na igrišču pa se je postavljalo le še vprašanje, koliko bo znašala razlika na koncu. Zgornja Gorenjska se po lanskem uspehu tako poslavlja od prve lige, Vital pa bo nastopil v končnici.


avtor: STA
foto: www.ok-gorenjska.si
 
 
POŠLJI NOVICO