Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Calcit Volleyball - Braslovče 3:0

objavljeno dne: 01.03.2014

Kamnik, 01. marca (STA) - Odbojkarice Calcitt Volleyballa so v 10. krogu 1. DOL v modri skupini premagala Braslovče s 3:0 (19, 23, 13).

Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Atanasov (Kranj) in Markelj (Bled).
Calcit Volleyball: E. Mori, T. Turnšek 22, Božič 2, Kavčič 3, Borko, Vrhovnik, Valenčič 15, N. Mori, Hribar, Jerala - libero, Charuk 6, Ščuka 14. Trener: Gašper Ribič.
Braslovče: Bedjanič - libero, N. Turnšek, Hribernik st., Zbičajnik 2, Bergant, Jerman, Markovič 5, Mihevc 8, Marovt, Mihalinec 8, Sobočan 8, Hribernik ml 3. Trener: Zoran Jerončič.

 

Odbojkarice Calcit Volleyballa so na dobri poti, da modro skupino 1. DOL ženske končajo na prvem mestu. O tem, ali bodo v končnici državnega prvenstva startale z najboljšega položaja, pa bo odločala še ena tekma z današnjimi nasprotnicami, ko bodo v torek, ob 20. uri, v zaostali tekmi petega kroga gostovale prav Braslovčah.

Gostje so si že v sredo z zmago proti Kemi Puconcem zagotovile tretje mesto v skupini in v Kamnik prišle povsem neobremenjene, a jim to v dvoboju z razpoloženimi gostiteljicami ni pomagalo. Kamničanke so v prvem nizu dolgo lomile odpor razpoloženih tekmic. Predvsem po zaslugi Anite sobočan in Nike Markovič so gostje ob drugem tehničnem odmoru vodile za dve točki. Nato so se varovanke Gašperja Ribiča le zbrale, blestela je Sara Valenčič in z delnim izidom 5:1 so gostiteljice obrnile potek v svoj prid.

Mlade igralke iz Braslovč so bile boljše tudi v uvodu drugega niza in pomagal ni niti polminutni odmor Ribiča, saj so gostje vodstvo 11:8 obdržale do 13:10. Nato so domače izid poravnale, a ponovila se je zgodba iz prvega niza in ob drugem tehničnem odmoru so imele gostje spet dve točki naskoka. Izid je bil hitro poravnan, po uspešnih servisih Tjaše Turnšek pa je pri vodstvu Kamničank s 23:20 vse kazalo, da je niz odločen. A gostje so se še enkrat približale, za preobrat pa jim je zmanjkalo moči.

Domače so nato zanesljivo dobile tretji niz. V uvodu so gostje še vodile (6:4), kasneje pa so se domače razigrale, imele prvo večjo prednost pri izidu 14:10, štiri točke je bila razlika v korist domačih tudi ob drugem tehničnem odmoru. Do konca pa so točke dosegale praktično le še domače odbojkarice.


avtor: STA
foto: Primož Mahkovec
 
 
POŠLJI NOVICO