Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Lunos Maribor - Go Volley 3:0

objavljeno dne: 26.02.2014

Maribor, 26. februarja (STA) - Odbojkarji Lunosa Maribora so v tekmi 9. kroga 1. DOL za moške doma premagali Go Volley s 3:0 (18, 21, 17).

Dvorana Tabor, gledalcev 80, sodnika: Miklošičeva in Merhar (oba Maribor).
Lunos Maribor: Šmitran 3, Mlakar 5, Javornik, Žitnik 2, Plesec, Planinc 14, Donik, Uremović 2, Mihajlović 12, Detela 16, Škorc, Dukarić.
Go Volley: Vrtovec, Marc, Basaneže 12, Čuturić, Konjedič 3, Filiputti 2, Savičič 5, Bregar 8, Tomić 7, Maraž.

  

Gostitelji so tekmo začeli odločno, plod take igre je bilo vodstvo 4:1 in ob prvem tehničnem odmoru 8:4. Tudi v nadaljevanju so niti igre v svojih rokah držali mariborski odbojkarji, ki so točke osvajali v serijah. Uspešno so sklenili domala vsak napad, saj sta Jernej Detela in Matej Mihajlović vselej našla luknjo v bloku ekipe z druge strani mreže. Ob drugem tehničnem odmoru je bilo že 16:8 za Mariborčane. Primorci so v nadaljevanju zaigrali za spoznanje bolj zanesljivo, s točkami Gregorja Basanežeja znižali vodstvo tekmeca na pet točk (20:15), to pa je bilo tudi vse, kar so do konca niza lahko storili.

Ekipa Go Volleyja je drugi niz začela odlično. Osvojila je pet točk zapored, vse z blokom po udarcih Detele in Mihajloviča. A so jim po minuti odmora, ki jo je zahteval trener Lunosa Alen Kranjc, gostitelji vrnili milo za drago in rezultat izenačili. Nadaljevanje je minevalo v izenačeni igri, na drugi tehnični odmor pa so s prednostjo dveh točk odšli gostje. Obdržali so jo do rezultata 19:19, nato pa so na pa igrišču spet zagospodarili mariborski odbojkarji, si priigrali tri točke prednosti (22:19), prednost pa obdržali do konca niza.

Uvodne minute tretjega niza so prav tako minevale v premoči mariborske vrste, ki je povedla s 7:4, nato pa so se v njeni igri začele pojavljati napake, ki so jih gostje s pridom izrabili, s petimi zaporednimi točkami dosegli zasuk in vodstvo 9:7. A to ni trajalo dolgo, kajti Mariborčani so z zavzeto igro najprej izenačili, nato pa s točkami razigranih Detele in Jana Planinca povedli z 18:15 in 23:17, s tem je bil zmagovalec odločen.


avtor: STA
foto: Bojan Javornik
 
 
POŠLJI NOVICO