Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

ACH Volley - Calcit Volleyball

objavljeno dne: 26.02.2014

Ljubljana, 26. februarja (STA) - Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi 9. kroga 1. DOL za moške v Ljubljani premagali Calcit Volleyball s 3:0 (23, 20, 16).

Dvorana Tivoli, gledalcev 100, sodnika: Tomec, Perčič (Kamnik).
ACH Volleyball: Flajs, J. Pokeršnik 1, Klobučar 13, Pleško 6, Bregant 11, Ropret 1, Fabjan, Mihalj 7, Brulec, Vidič 11, Koncilja.
Calcit Volleyball: Lakner, Novljan 5, T. Štern 6, Kvas, D. Pokeršnik 11, Ribič, Štembergar Zupan 8, Brus 1, Hrast 1, Stavbar, Kotnik 8, Ž. Štern.

  

Pred slabimi tremi tedni so Kamničani na zaključnem turnirju pokala Slovenije v mariborski dvorani Tabor v polfinalu presenetili odbojkarje ACH Volleyja, ki po tem porazu v domačem prvenstvu niso izgubili niti niza. Na drugi strani so varovanci Marka Brumna na zadnjih tekmah zašli v manjšo krizo. Tudi zaradi številnih poškodb, ki so dodobra razredčile njihove vrste. Tokrat sta proti Ljubljančanom v ekipi sicer bila tudi Žiga Štern in prvič po mariborskem polfinalnem pokalnem dvoboju tudi Jernej Stavbar, a nanju Brumen ni mogel računati, medtem ko si je Klemen Hribar na včerajšnjem treningu spet huje poškodoval prst na roki, tako da je tekmo spremljal s tribune.

Vse to, ob že tako večji kakovosti ljubljanskih odbojkarjev, je dajalo prednost domači ekipi, ki je na servis Matije Pleška tudi povedla s 4:0. Toda po polminutnem odmoru, ki ga je zahteval Brumen, so Kamničani le vzpostavili ravnotežje na igrišču. Ljubljančani so ob prvem tehničnem odmoru še vodili s tremi točkami prednosti, toda gostje so se, tudi po zaslugi razigranega Danijela Pokeršnika, domačinom dvakrat približali le na točko zaostanka (11:10 in 12:11), a so do drugega tehničnega odmora spet popustili pri sprejemu, na servisu je bil Ivan Mihalj, tako da je ACH Volley nanj odšel celo s prednostjo štirih točk. Vendar niti to še ni strlo odpora borbenih gostov, ki so na servis Hrasta in ob Danijelu Pokeršniku na 17. točki izid izenačili, nato pa celo povedli z 18:17. Vseeno so v končnici po bloku Mateja Vidiča in točki Jana Klobučarja odbojkarji ACH Volleyja prišli do kar štirih zaključnih žog za zmago, toda tri so Kamničani ubranili, Slabe je moral vzeti tudi polminutni odmor; ne pa tudi četrte, saj je sodnica Eva Tomec ob sicer uspešnem napadu Danijela Pokeršnika dosodila dotik antene.

Tudi drugi niz se je začel podobno kot prvi, z vodstvom domače ekipe s 7:6, a so po asu Štembergar Zupana Kamničani izid izenačili. Njegov naslednji servis je končal v avtu, tako da so bili tudi ob tem tehničnem odmoru v vodstvu Ljubljančani. Z delnim izidom 5:2 so Slabetovi varovanci gostom pobegnili za štiri točke (13:9), ki so na na servis Domna Kotnika in po dveh zaporednih točkah Novljana, drugo je dosegel z blokom, dosegli tri točke zapored. Vendar do priključka le ni prišlo, kajti domači odbojkarji so ob bolj učinkovitem napadu in boljšem bloku prišli do petih točk prednosti (18:13), ki je do konca niso zapravili.

V tretjem nizu je Danijela Pokeršnika, ki je, še zlasti v prvem nizu, ko je dosegel kar osem točk, dobro opravil svoje delo, zamenjal Tonček Štern, ki je v igro vstopil že v končnici prvega ter nato tudi drugega niza. Drugih sprememb v kamniški ekipi, pa tudi v ljubljanski, ni bilo. Spet pa so niz bolje začeli domači odbojkarji, po bloku Mateja Vidiča vodili s 5:1, gostje so se nato nekajkrat približali na dve točki zaostanka, toda pred drugim tehničnim odmorom povsem popustili.

"Bolj kot z igro sem zadovoljen z zmago, kajti v sami igri nismo blesteli. Igrali smo s premalo energije, je pa res, da je bilo to dovolj za zmago. Je pa zmaga pomembna zato, ker smo si z njo zagotovili prvo mesto pred končnico, tako da se bom zdaj lahko v miru pripravljali za zaključni turnir srednjeevropske lige in potem še za končnico. Če bomo v njej še enkrat igrali s Calcitom pričakujem, da nam bo veliko težje, kajti Kamničani v polju polovijo veliko žog, zato je za vsako točko treba vložiti precej napora," je po tekmi dejal domači trener Luka Slabe.


avtor: STA
foto: Foto M Branko Maček
 
 
POŠLJI NOVICO