Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Krka - Fužinar Metal Ravne 2:3

objavljeno dne: 22.02.2014

Novo mesto, 22. februarja (STA) - Odbojkarji Krke so v tekmi 5. kroga zelene skupine 1. DOL za moške izgubili proti Fužinarju z 2:3 (27, -16, 20, -22, -10).

ŠD Marof, gledalcev 50, sodnika: Melavec (Šempeter), Milojevič (Ljubljana).
Krka: Brulec 20, Ožbalt, Erpič 5, Kosmina 4, Zalar, Vesel, Kos 12, Pucelj, Longar 4, Plantan, Žlajpah 11, Turk 8.
Fužinar: Stravnik, M. Jež 2, Šavc, Ciganovič 12, Radjenovič, J. Jež 18, Sobočan, Taylor Gerald 20, Libnik, Valentan 8, Abraham 10.

 

Odbojkarji Fužinarja so v zeleni skupini prišli še do pete zmage, proti tretjeuvrščeni Krki pa so zanjo morali odigrati skoraj dvourni maraton. Fužinar bo v zadnjem krogu igral s Šoštanjem, ki je danes s 3:0 premagal Astec in ga poslal v drugo ligo, obračun pa bo odločal o prvem mestu v zeleni skupini.

Prvi niz je bil izenačen vse od začetka. Ko si je Krka kar nekajkrat priigrala več kot dve točki prednosti, jo je Fužinar takoj ujel. Tako je bilo tudi v končnici, ko so Novomeščani že imeli zaključno žogo, zapravili dve, nato eno Korošci, tretjo pa so Dolenjci le izkoristili. Gosti so v drugem nizu vodili od začetka. Po 4:4 so dosegli nekaj zaporednih točk, vodili z 12:6 in 19:10. Do konca niza so Krkaši dosegli le še štiri točke, Fužinar pa je izid v nizih poravnal na 1:1.

Moštvi so izenačeno začeli tretji niz. Čeprav so si Korošci priigrali dve točki prednosti (4:2), te niso zadržali. Novomeščani so dosegli štiri zapored, prednosti pa niso več zapravili. Po 20:14 je bilo jasno, da bo Krka ta niz dobila. V četrtem nizu sta moštvi točke dosegali izmenjaje, bili poravnani do osme točke, nato pa je Fužinar povedel. Igralci Bojana Ivartnika so vodili za dve ali tri točke do 17:17, ko je Krka zadnjič izenačila, a je v zaključku koroška ekipa osvojila več točk ter izenačila na 2:2.

Peti niz je bolje začela gostujoča ekipa, vodila od začetka, pri 7:7 pa je Krka izenačila. Korošci so povedli z 12:8, po 14:10 pa izkoristili prvo zaključno žogo za zmago.


avtor: STA
foto: Matic Eržen
 
 
POŠLJI NOVICO