Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Calcit Volleyball - Lunos Maribor 0:3

objavljeno dne: 22.02.2014

Kamnik, 22. februarja (STA) - Odbojkarji Lunosa Maribora so v tekmi 8. kroga modre skupine 1. DOL za moške v gosteh premagali Calcit Volleyball s 3:0 (23, 27, 18).

Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Skudnik (Mežica) in Kamnik (Kotlje).
Calcit Volleyball: Lakner, Hribar, Novljan, T. Štern 17, Kvas, Pokeršnik 5, Ribič, Štembergar Zupan 10, Brus 8, Hrast, Kotnik 7, Ž. Štern.
Lunos Maribor: Šmitran 5, Vovk, Mlakar 4, Javornik, Žitnik 3, Plesec, Planinc 13, Škorc, Uremovič, Mihajlovič 16, Detela 20, Dukarič. Trener: Sebastijan Škorc.

 

Gostje so začeli odločno in po servisu Daliborja Šmitrana prišli do osmih točk prednosti (11:3). Domači ekipi pa ni uspevalo prav nič. Ob drugem tehničnem odmoru so Mariborčani vodili že z devetimi točkami prednosti, vendar se domači odbojkarji niso predali in z asom Tončka Šterna so se približali na pet točk zaostanka (14:19). Kamničani so dosegli še dve točki, kamniška ekipa pa je po napaki Mateja Mihajloviča zaostajala le še za dve točki (21:23), po bloku Tončka Šterna pa samo še za točko. Toda Mihajlovič je Mariborčanom priboril dve zaključni žogi za vodstvo v nizih. Drugo je izkoristil Jernej Detela.

Drugi niz je bil bolj izenačen, gostje so pred drugim tehničnim odmorom povedli s 15:14, s točko prednosti pa so odšli tudi na drugi tehnični odmor. Do 22. točke sta se ekipi izmenjavali v vodstvu in obetala se je nadvse zanimiva končnica. Kamničani so pri vodstvu s 23:22 ubranili nekaj težkih žog, Kotnik je svoji ekipi priigral prvo zaključno žogo za izenačenje v nizih, spet pa je bil Planinc tisti, ki je Kamničanom preprečil veselje. V nadaljevanju niza so mariborski odbojkarji zapravili tri zaključne žoge, ne pa tudi četrte, ki jo je z asom potrdil Detela.

Mariborčani so v tretjem nizu povedli za dve točki ob prvem tehničnem odmoru, a so z blokom Brusa Kamničani izid na 12. točki po dolgem času spet izenačili. Maribor je nato povedel s 17:13, Jan Planinc je odlično izvajal začetne udarce in poskrbel za zanesljivo vodstvo gostov, ki ga domači niso več mogli ujeti.

"Predvsem smo bili izredno slabi na servisu in potem posledično tudi na sprejemu nismo veliko prikazali. V vsakem nizu smo prejemali ase, lahke točke, tako da dejansko s takšno igro težko premagamo kogarkoli v modri skupini," je tekmo ocenil domači trener Marko Brumen.

"Odigrali smo dobro tekmo, bili uspešni na servisu in sprejemu, zadovoljen sem tudi z igro v bloku in vse to nam je prineslo zmago. Odločilen je bil drugi niz. Čestitke igralcem, da so se držali dogovora in mislim, da smo zasluženo slavili na vročem igrišču v Kamniku," pa je bil bolj zadovoljen Sebastijan Škorc, trener in igralec Lunos Maribora.


avtor: STA
foto: Mahkovec Primož
 
 
POŠLJI NOVICO