Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Šoštanj Topolšica - Astec Triglav 3:0

objavljeno dne: 22.02.2014

Šoštanj, 22. februarja (STA) - Odbojkarji Šoštanja Topolšice so v tekmi 5. kroga zelene skupine 1. DOL za moške premagali Astec Triglav s 3:0 (25, 15, 22).

Dvorana OŠ v Šoštanju, gledalcev 50, sodnika: Gril (Limbuš), Tovornikova (Maribor).
Šoštanj Topolšica: Ivartnik, Zupanc 13, Lipovac 9, Bojinovič 2, Port, Kumer, Rojnik, Pavič 5, Menih, Koželnik 6, Uršič 8.
Astec Triglav: Lužovec, Hafner 1, A. Kök, Bilandžič 1, Vene, Močnik 4, Rop 11, Bežek, Kržišnik, Hafner 6, M. Kök 9, Rezar 4.

 

Šoštanjčani so po treh porazih slavili drugič zapored. Triglavani, ki so dobili prvo tekmo s 3:1, bi si tokrat z zmago podaljšali upanje za obstanek, vendar se s porazom poslavljajo od prvoligaške druščine.

Astec je na samem začetku vodil z 2:1. Šoštanju je rezultat uspelo spreobrniti, vendar so triglavani izenačili na peti točki, nato pa so domači vodili vse do konca niza. Prednost so počasi in vztrajno višali, a se Astec ni predal. Približal se je pri 15:16, a je Šoštanj spet pobegnil s štirimi točkami zapored. Gosti so se znova zbrali, počasi lovili tekmece, izenačili na 24. točki, vendar niz vseeno izgubili (25:27).

Drugi niz so odbojkarji Šoštanja začeli bolje kot prvega, saj so hitro prišli do prednosti 5:2. To so s petimi točkami še povečali ter znova vztrajno višali razliko. Ko je bilo 18:12, je bilo bolj ali manj jasno, da bodo domači osvojili še drugi niz. Triglavani niso našli načina, kako ustaviti točkovne nize tekmecev, saj so do konca osvojili le še tri točke.

Podobno drugemu se je začel tudi tretji niz. Šoštanjčani so vodili od začetka, prednost vztrajno višali, po 22:17, ko je bil zmagovalec obračuna že skoraj znan, pa so začeli točke osvajati tudi gosti. Ko je bilo 23:21 so odbojkarji Asteca začutili priložnost, a so se domači igralci zbrali ter tekmo pripeljali do konca in gladke zmage.


avtor: STA
foto: Kalan Aleš
 
 
POŠLJI NOVICO