Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Braslovče - Nova KBM Branik 0:3

objavljeno dne: 22.02.2014

Braslovče, 22. februarja (STA) - Odbojkarice Nove KBM Branika so v tekmi 8. kroga 1. DOL za ženske premagale Braslovče s 3:0 (21, 16, 8).

Dvorana OŠ Braslovče, gledalcev 300, sodnika: Atanasov (Kranj), Markelj (Bled).
Braslovče: Bednjanič, Turne, An. Hribernik, Zbičajnik 4, Bergant 2, Jerman, Markovič, Mihevc 7, Marovt, Mihalinec 10, Sobočan 7, A. Hribernik 3.
Nova KBM Branik: Blagne 10, Kučej 11, Kaučič 8, Ajnihar 1, Igličar 1, Gričnik, Najdič, Starčevič 22, S. Planinšec, M. Planinšec 8, Prokovič 1.

  

Odbojkarice Nove KBM so s tekmo več od drugouvrščenega Calcita na prvem mestu, Mariborčanke pa je v modri skupini premagala le kamniška ekipa v vnaprej odigrani tekmi 9. kroga. Preostale tekme so Štajerke dobile, tudi tokrat pa so borbene Braslovčanke odpravile brez večjih težav.

Na obeh straneh sta manjkali dve pomembni igralki, pri gostjah je zbolela Iza Mlakar, pri domačih pa Nika Markovič. Odsotnost se je poznala predvsem domačim igralkam, ki so sicer favoriziranim Mariborčankam nudile dober odpor (predvsem v prvem in drugem nizu), se borile po najboljših močeh, vendar je bila kakovost na strani državnih prvakinj. V zmagovalnem moštvu je blestela Ana Starčevič z 22 točkami.

Braslovčanke so stik z gostjami v prvem nizu držale le do 2:3, nato pa so igralke iz štajerske prestolnice vztrajno nabirale točke. Po 13:10 je prednost začela naraščati, gostiteljice so se še zadnjič približale pri izidu 17:19, v zaključku pa niso našle načina, kako ustaviti gostje. Podobno kot v prvem je bilo tudi v drugem nizu. Ekipa Nova KBM Branik je vodila od začetka, po 7:3 pa spet začela nabirati točke. Ko je bilo 16:11 in nato še 21:13, je bilo jasno, da bo tudi drugi niz osvojila mariborska ekipa.

Manj dela so imele gostje v tretjem, zadnjem nizu. Braslovče so bile v igri do 2:4, po štirih zaporednih točkah pa so Mariborčanke pobegnile. Ko so dosegle deset zaporednih točk in je bilo 15:5, so tudi domače povsem popustile, saj so do konca niza osvojile le še tri točke.


avtor: STA
foto: ŽOK Braslovče
 
 
POŠLJI NOVICO