Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Panvita Pomgrad - Go Volley 3:0

objavljeno dne: 22.02.2014

Murska Sobota, 22. februarja (STA) - Odbojkarji Panvite Pomgrad so v tekmi 8. kroga modre skupine 1. DOL za moške premagali Go Volley s 3:0 (18, 15, 15).

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, gledalcev 150, sodnika: Štumfelj (Mežica), Globačnik (Topolšica).
Panvita Pomgrad: Ajlec 2, Pavlovič 11, Pelemiš 7, Čolović, Miličevič 1, Flisar 4, Bogožalec 21, Tot 13, Grabar 2, Drvarič, Vrabl in Ratkai.
Go Voleey: Vrtovec 3, Marc 3, Krašna 5, Basaneže 4, Čuturić, Konjedic 2, Filiputti 9, Savičić, Bregar 6, Tomič 2, Kuburović, Gašparin.

 

Vsega dobro uro igre so tokrat potrebovali murskosoboški odbojkarji, da so ugnali pomlajeno zasedbo iz Nove Gorice. Čeprav so z začetnim udarcem na tekmi začeli gosti, so domačini že za uvod predstavili razmerje moči na igrišču in takoj povedli s 3:1. Da je bil izid po vzpodbudnem začetku pri prvem tehničnem odmoru zgolj 8:7 v korist domačinov, je posledica odličnega gostujočega bloka, ki pa je zatem v nadaljevanju povsem zatajil. Sobočani so popravili igro v napadu ter brez posebnih težav po zaključni točki blokerja Uroša Pavloviča dobili uvodni niz.

V drugem nizu so gosti povsem spremenili začetno šesterko. Na klopi so ostali prvi organizator igre Strahinja Kuburović ter oba sprejemalca Matic Vrtovec in Dalibor Tomič. Rezervisti Jani Konjedic, Žan Marc in Blaž Krašna so z domačini uspeli držati priključek vsega do 10. točke (10:9), nato pa ni šlo več. Čeprav sta se zatem na parket vrnila Kuburović namesto Konjedica in Tomič namesto Marca, pravega napada v gostujoči vrsti ni bilo več. Pavlovič je brez posebnih težav na mreži zaustavil Gregorja Basanežeja, ob slabšem sprejemu servisa pa so bili gosti nemočni. Sobočani so s pametno igro nato drugi niz zgolj še rutinirano odigrali do konca, Fujs pa je v tem obdobju dal priložnost za igro tudi mladima domačima odbojkarjema, blokerju Blažu Grabarju in organizatorju igre Urbanu Drvariču, ki sta nadomestila Gorazda Flisarja in prvega podajalca Ivana Čolovića.

Tudi v zadnjem nizu so Sobočani igrali prepričljivo. Gosti so znova premešali začetno šesterko, v vlogi organizatorja igre je na parketu ostal Konjedic, izkušenejši Sobočani pa so tudi z rezervisti, ki so v zadnjem nizu dobili priložnost za igro, nizali točko za točko. Kakovostna razlika med tekmecema je bila tokrat več kot očitna, zaključno žogo za niz in srečanje za maksimalno zmago s 3:0 v nizih pa so odbojkarjem Panvite Pomgrada po zapravljenem napadu podarili kar Primorci sami.


avtor: STA
foto: Fot M Branko Maček
 
 
POŠLJI NOVICO