Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Calcit Volleyball - Formis 3:0

objavljeno dne: 22.02.2014

Kamnik, 22. februarja (STA) - Odbojkarice Calcita Volleyballa so v tekmi 8. kroga modre skupine 1. DOL za ženske premagale Formis s 3:0 (18, 11, 24).

Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Kamnik (Kotlje), Skudnik (Mežica).
Calcit Volleyball: E. Mori 4, Turnšek 18, Božič 1, Kavčič 2, Borko 5, Vrhovnik 8, Valenčič 11, Hribar, Jerala, Charuk 8, Ščuka.
Formis: Desy Vahen 10, Horvat 10, Krumpak, Pintarič 2, Dobnik, Geratič, Gajser 7, Grašič 9, Novak.

  

Odbojkarice Calcita nadaljujejo zmagovito serijo. Tokrat so v osmem krogu na kolena še drugič spravile Formis. Z novimi tremi točkami so na dobri poti, da bodo v končnico državnega prvenstva krenile s prvega mesta, vendar morajo v preostalih tekmah obakrat premagati Braslovče.

V Kamnik so varovanke Sebastijana Zorenča prišle v oslabljeni zasedbi, brez prve organizatorke igre Ane Pehnec. Do prvega tehničnega odmora so Rogožanke še držale korak z domačimi, po zaostanku treh točk (1:4) so prišle do vodstva s 7:6. Vendar so po polminutnem odmoru Kamničanke zaigrale bolj zbrano ter s šestimi točkami zapored prevzele vodstvo z 12:7. Gostje se niso predale, a je bila kakovost na strani domače ekipe, ki je brez večjih težav do konca niza držala prednost štirih, petih točk. V zaključku so calcitovke povedle s 23:16, s tem pa je bil prvi niz praktično odločen.

Tudi v drugem nizu je bila pobuda na strani domače ekipe, ki je s svojimi servisi povzročala precej preglavic gostjam. Ob prvem tehničnem odmoru so domačinke vodile s štirimi točkami prednosti, po uspešno izvedenem prvem tempu Tamare Borko pa že z 11:5, zato je trener Formisa vzel polminutni odmor. Vendar s tem ni prekinil serije točk domačih. V eni od naslednjih akcij si je desni gleženj poškodovala kapetanka Kamničank Tamare Borko, ki je stopila na nogo Urške Stavbar. Namesto nje je v igro vstopila Anja Kavčič in se kmalu izkazala z blokom, nato pa je zadeve v svoje roke vzela Petra Vrhovnik. Na njen servis so calcitovke dosegle devet točk zapored, od tega je Vrhovnikova prispevala štiri ase. Zorenč je vzel oba polminutna odmora, toda niti to ni zaustavilo Vrhovnikove, Kamničanke pa so dobile tudi drugi niz.

Tretjega niza domače niso začele najbolje. Njihov sprejem ni bil več tako zanesljiv, popustila je tudi zbranost v obrambi, gostje pa so na prvi tehnični odmor odšle s točko prednosti. Po še enem asu so Rogožanke povedle za dve točki (8:6), Maja Vahen pa je z dvema zaporednima točkama poskrbela za vodstvo Formisa z 12:8. Kamničanke so prepolovile zaostanek. Lucy Charuk je nato z blokom Kamničankam prinesla izenačenje na 16. točki, Turnškova pa z uspešnim napadom vodstvo s 17:16. Gostje so po odmoru dosegle tri točke zapored, z blokom pa pobegnile na 23:20. Prišle so do zaključne žoge za častni niz, a je niso izkoristile. Uspelo pa je Kamničankam, ki so z blokoma Charukove in Mojce Božič prišle do nove zmage.


avtor: STA
foto: Primož Mahkovec
 
 
POŠLJI NOVICO