Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Go Volley - Calcit Volleyball 0:3

objavljeno dne: 19.02.2014

Nova Gorica, 19. februarja (STA) - Odbojkarji Go Volleyja so v tekmi 7. kroga modre skupine 1. DOL za moške izgubili proti Calcitu Volleyballu z 0:3 (-17, -15, -14).

Dvorana Balon, gledalcev 80, sodnika: Markelj (Bled) in Milojevič (Ljubljana).
Go Volley: Vrtovec 4, Maraž, Basaneže, Konjedic, Filiputti 3, Savičič 9, Bregar 6, Tomič 6, Kuburović 3, Gašparin, Maraž.
Calcit Volleyball: Lakner 1, Hribar, Novljan 5, T. Štern 12, Kvas 2, Pokeršnik 8, Ribič, Štembergar Zupan 5, Hrast, Kotnik 13, Ž. Štern.

  

Odbojkarji Calcita Volleyballa so, če so še želeli ostati v boju za končno tretje mesto, teoretično tudi drugo, v Novi Gorici nujno potrebovali vse tri točke. To jim je na najboljši možen način tudi uspelo, saj oslabljeni ekipi Go Volleyja niso prepustili niti niza.

Čeprav so Kamničani povedli s 5:1, ni še prav nič kazalo nato, da bodo v nadaljevanju prav oni zagospodarili na igrišču, kajti z delnim izidom 5:0 so povedli domači odbojkarji. Z enako mero so jim odgovorili calcitovci, ki so z blokom Tončka Šterna pobegnili za štiri točke (10:6). Ob drugem tehničnem odmoru so Kamničani vodili s šestimi točkami prednosti, vprašanje zmagovalca uvodnega niza pa je bilo odločeno po štirih zaporednih točkah gostov.

Tudi drugi niz so bolje začeli Kamničani, ki so še enkrat povedli s 5:1, a so se jim Novogoričani še pred prvim tehničnim odmorom približali na točko zaostanka (6:7). Zadnjič so se domači odbojkarji na točko zaostanka približali pri izidu 10:11, nato pa je bilo spet vse v znamenju kamniške ekipe, ki je z asom Tončka Šterna povedla z 20:12. Kljub menjavam ob koncu niza so gosti zadržali prednost.

Tretji niz je bil le še formalnost, kajti domači odbojkarji so se po visokem zaostanku ob prvem tehničnem odmoru, izid je bil 8:2 za Calcit, dokončno predali. Veliko težav jim je v napadu in s servisi povzročal Danijel Pokeršnik, v bloku je bil najvišji Boris Brus, svoje pa sta dodala še Andrej Štembergar Zupan in Domen Kotnik. Še pred drugim tehničnim odmorom je priložnost za igro dobil še Jure Lakner, ki je uspešno zaključil napad za vodstvo calcitovcev z 18:8. Zadnji točki na tekmi sta za kamniško zmago prispevala Brus in Kotnik.


avtor: STA
foto: OK GOVolley
 
 
POŠLJI NOVICO