Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

ACH Volley - Panvita Pomgrad 3:0

objavljeno dne: 19.02.2014

Ljubljana, 19. februarja (STA) - Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi 7. kroga modre skupine 1. DOL za moške premagali Panvito Pomgrad s 3:0 (19, 21, 19).

Dvorana Tivoli, gledalcev 85, sodnika: Štrumfel, Skudnik (oba Mežica).
ACH Volley: Flajs, Pokeršnik 1, Klobučar 10, Pleško 10, Bregant 17, Ropret 2, Fabjan, Mihalj 8, Brulec, Vidič 6, Koncilja.
Panvita Pomgrad: Ajlec 2, Pavlovič 4, Pelemiš 8, Colović 1, Vrabl, Miličević, Flisar 5, Topovšek, Bogožalec 14, Tot 2, Grabar, Drvarič.

 

Ljubljanski odbojkarji še naprej meljejo tekmece v državnem prvenstvu, saj so v modri skupini dobili vse tekme, ob tem pa še niso izgubili niza. Tokrat so pri njih gostovali igralci Panvite Pomgrad, trenutno drugouvrščena ekipa. Čeprav je šlo za derbi 7. kroga, je ACH brez večjih težav zabeležil nove tri točke ter si že zagotovil prvo mesto pred končnico državnega prvenstva.

Domači so tekmo začeli bolje, ampak si zadostne točkovne zaloge niso nabrali. Panvita je stik držala do 11:9, nato pa so Ljubljančani pobegnili. Gosti se niso dali, priključek so držali do 12:15, potem pa so igralci Luke Slabeta zlomili odpor Prekmurcev. Po 20:13 je bilo jasno, da bodo prvi niz osvojili domačini. Panvita je do konca tega osvojila nekaj točk, a ga izgubila z 19:25.

Bolj izenačeni sta bili moštvi v drugem nizu. ACH je vodil od začetka, tako kot v prvem pa gosti niso dovolili, da pobegne. Po 12:10 so večkratni državni prvaki pobegnili (16:11), toda gosti so se še enkrat približali s tremi zaporednimi točkami. Še bližje so bili v zaključku niza, ko je bilo 19:21, bližje pa niso mogli.

Tretji, zadnji niz so domači odbojkarji vodili. Spredaj so bili za tri ali štiri točke do 13:11, nato pa so Ljubljančani pobegnili. Sicer si več kot tri ali štiri točke nisi priigrali, vendar zaloge v zaključku niso ogrozili, temveč so jo le še nekoliko povišali.


avtor: STA
foto: Foto M Branko Maček
 
 
POŠLJI NOVICO