Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Kema Puconci - Calcit Volleyball 0:3

objavljeno dne: 15.02.2014

Puconci, 15. februarja (STA) - Odbojkarice Keme Puconcev so v tekmi 6. kroga modre skupine 1. DOL za ženske izgubile proti Calcitu Volleyballu z 0:3 (-15, -19, -15).

Zelena dvorana Puconci, gledalcev 150, sodnika: Suljkanovič in Seifried (oba Maribor).
Kema Puconci: Vidonja, Jerič, Franko 3, Banfi 2, Salaj 2, Donša 8, Frumen 6, Sakovič 8, Kadiš 3, Koler.
Calcit Volleyball: E.Mori, Turnšek 17, Božič 2, Kavčič 3, Borko 5, Vrhovnik, Valenčič 10, N.Mori 3, Charuk 2, Ščuka 11, Hribar, Jerala.

 

Vsega dobro uro igre so za novo zmago v končnici državnega prvenstva potrebovale Kamničanke, ki so z maksimalnim izidom v Puconcih ugnale domače odbojkarice Keme. Gledalci so bolj kot ne gledali igro mačke z mišjo, kjer so oslabljene domačinke točke večinoma osvajale po gostujočih napakah, atraktivne in učinkovite domače igre pa je bilo bore malo. Pucončanke tako v modri skupini še naprej ostajajo brez zmage.

Pucončankam se je namreč še kako poznala odsotnost prve organizatorke igre Ane Praprotnik-Flisar, namesto katere je nastopila rezervistka Monika Banfi, ki pa je srečanje odigrala po svojih zmožnostih. Domači trener Bojan Novak je tudi sicer dodobra premešal zasedbo in na korektorskem mestu tekmo odigral z Vanjo Vidonjo v začetni postavi, ki jo je v nadaljevanju zamenjala Mateja Kadiš, na obeh blokerskih mestih pa sta svoje solidno opravili Tjaša Frumen in Mateja Salaj.

Še najbolj je v domači vrsti škripalo na sprejemu servisa, kjer se je vmes za povrh poškodovala še Sara Sakovič. Na drugi strani pa praktično ni bilo igralke, ki bi razočarala. Organizatorka Mojca Božič je dobro razigravala soigralke, Tjaša Turnšek je bila nezaustavljiva v napadu. Nekdanja igralka Keme, danes kapetanka Kamničank, Tamara Borko je tokrat še največ opravila v bloku.

Uvodni niz, v katerem so gostje Pucončankam prepustile vsega 15 točk, je z zapravljenim servisom zaključila Kadiševa. Zadnjo točko v drugem nizu, kjer so domačinke imele še največ od igre, je za niz z uspešno zaključenim napadom prispevala Sara Valenčič. Zadnji, tretji niz v katerem so znova prevladovale Kamničanke, pa je za niz in srečanje zabila Lana Ščuka, ki je poslala žogo na zadnjo črto domače polovice igrišča.


avtor: STA
foto: Gregor Čiček
 
 
POŠLJI NOVICO