Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Panvita Pomgrad - Calcit Volleyball 3:1

objavljeno dne: 15.02.2014

Murska Sobota, 15. februarja (STA) - Odbojkarji Panvite Pomgrada so v 6. krogu modre skupine 1. DOL za moške premagali Calcit Volleyball s 3:1 (22, 19, -20, 22).

Športna dvorana OŠ I, gledalcev 250, sodnika: Globačnik (Topolšica) in Skudnik (Mežica).
Panvita Pomgrad: Ajlec, Pavlovič 12, Pelemiš 23, Čolović 5, Miličevič, Flisar 12, Bogožalec 14, Tot 8, Grabar, Drvarič 1, Vrabl.
Calcit Volleyball: Lakner, Novljan 6, T. Štern 2, Kvas, Pokeršnik 25, Štembergar-Zupan 8, Brus 4, Hrast, Kotnik 13, Ž. Štern, Hribar in Ribič.

 

Skoraj dve uri igre so potrebovali Sobočani, da so še drugič v končnici letošnjega državnega prvenstva ugnali izkušene Kamničane. Srečanje so agresivneje začeli domačini in takoj po začetnem udarcu je Gorazd Flisar že dosegel dve točki neposredno iz servisa. Sobočani so nato nadaljevali v podobnem slogu in po prvem tehničnem odmoru je bilo že 8:3. Kamničani so se zatem vendarle zbrali. Izkoristili so slabši napad domačinov ter se približali na vsega dve točki pri 10:8. A je nato domača zasedba znova zaigrala tako kot na začetku uvodnega niza. Na servis je spet prišel Flisar, naredil odločilno razliko, in po taktičnih menjavah domačega trenerja Dejana Fujsa so Sobočani niz dobili po točki kapetana Andreja Tota.

Drugi niz so gosti začeli s Tinetom Kvasom v vlogi organizatorja igre, kapetan Martin Hrast pa je ostal na klopi. A se Brumnova sprememba na igri Kamničanov praktično sploh ni poznala, razen na trenutke, ko so Sobočani v nizu naredili po nekaj lastnih napak skupaj. Ko so Kamničani za povrh zatajili še v napadu, je domača prednost znova začela rasti (10:6). Nato so za trenutek brez pravega napada ostali domačini, vztrajni gosti pa so izid izenačili na 15. točki. Pri 18:16 je na servis pri Pomgradu znova prišel Flisar, prednost pa je znova začela naraščati. Brumen je pri 22:17 vrnil na parket Hrasta, Kvas je moral iz igre, a prvi organizator igre brez pravega sprejema servisa tudi ni zmogel čudežev.

V tretjem nizu je Kamničane znova razigraval Hrast. Sobočani so še enkrat več odlično pričeli, povedli z 8:5, zatem pa so jih gostje ujeli na 10. točki. Od takrat dalje je igralo samo še kamniško moštvo. Domačini so povsem odpovedali, napad je ohromel, povsem je popustil tudi sprejem, borbeni Kamničani pa so nizali točko za točko in si po uspešnem napadu korektorja Danijela Pokeršnika v Murski Soboti priigrali častni niz.

V zadnjem, četrtem, je namreč znova igrala samo domača zasedba, ki je praktično ves čas vodila. Po lastnih napakah so se Sobočanom nato Kamničani približali in izenačili izid na 11. točki. Pravega zaključka ni bilo več. Sobočani so povedli s 24:17 ter nato po začetnih udarcih Pokeršnika šele po uspešnem napadu reprezentanta Uroša Pavloviča uspeli zaključiti niz in srečanje za zmago s 3:1.


avtor: STA
foto: Foto M Branko Maček
 
 
POŠLJI NOVICO