Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Zgornja Gorenjska - Aliansa 3:2

objavljeno dne: 15.02.2014

Žirovnica, 15. februarja (STA) - Odbojkarice Zgornje Gorenjske so v tekmi 4. kroga zelene skupine 1. DOL za ženske premagale Alianso s 3:2 (-23, 18, -25, 22, 14).

Dvorana Pod Stolom, gledalcev 100, sodnika: Valentar (Prevalje), Štumfel (Mežica).
Zgornja Gorenjska: Rozman, Blažič 9, Berginc 2, Bernardi, Karič, Dolar 3, Ropret, Pintar 15, Zidarič 7, Tučen 12, Eržen 18, Čuk 8.
Aliansa: Lakovšek 19, Tanaskovič, U. Hren 2, Šega, Udrih 7, Petranovič 3, Žohar 14, Žnidar 8, B. Hren 4, Borse, Pungartnik 5.

 

Tri kroge pred koncem tekmovanja v zeleni skupini so se odbojkarice Zgornje Gorenjske znašle pred zahtevno nalogo. Ker jim je voda precej močno tekla v grlo, je za njih tokrat štela le zmaga. Ker jih v letošnji sezoni ni bilo na pretek in ker so bile pod precejšnjim psihičnim pritiskom, se je že pred tekmo postavljalo vprašanje, ali bodo uspele še četrtič v letošnjem prvenstvu ugnati Alianso in na ta način ohraniti stik z ostalimi ekipami ter ostati v boju za tretje mesto.

Uvod v tekmo ni bil za gostiteljice nič kaj spodbuden. Odbojkarice iz Savinjske doline so z odličnimi servisi domačim hitro ušle za štiri točke. Gorenjke so se zbrale in se gostjam ob prvem tehničnem odmoru približale na vsega točko. Od prvega odmora naprej je bila igra precej izenačena, z minimalno prednostjo Alianse, ki pa se je stopila v izdihljajih niza. Domače so prišle do vodstva z 20:19 in zdelo se je, da bo čvrst gostujoči oreh ob pomoči navijačev le strt. Toda nekaj napak v domači vrsti se je obrestovalo gostjam, ki so po tesnem boju uvodni niz odločile v svojo korist.

Gostje so se na začetku drugega niza odlepile za štiri točke (2:6), marsikdo pa je pomislil na črn scenarij Zgornje Gorenjske. Varovanke Iztoka Kšele so že do prvega tehničnega odmora prednost skorajda povsem stopile, do drugega pa so igrale kot prerojene in z delnim izidom 9:3 navdušile domače navijače. Tik pred zadnjo tretjino niza so si zagotovile pet točk naskoka. Tokrat je ta prednost domačim zadoščala, niz so mirno pripeljale do konca in se veselile izenačenja.

Domače so na začetku tretjega niza naredile nekaj napak, odbojkarice Alianse so dobro servirale in se pri prvem tehničnem odmoru veselile štirih točk prednosti. Ko so domače prišle do vodstva s 15:9 se je gostujoči vlak ustavil. Sledil je preobrat Gorenjk. Nalet gostiteljic so Savinjčanke odbile, a so domače povedle s 24:22, nato pa prednost zapravile.

Do prvega tehničnega odmora tretjega niza je bil rezultat vseskozi izenačen, domače so imele minimalno prednost, a je po odmoru hitro skopnela in narasla v korist gostij. Te so imele pri drugem odmoru šest točk naskoka. Razlika ni zadoščala za miren zaključek tekme, gostiteljice pa so Alianso ujele in prehitele za tri (23:20). V končnici so izvlekle peti niz.

Odločilni peti niz so domače odprle imenitno. Z nekaj odličnimi servisi so razorožile gostje in povedle s 5:1. Aliansa se je približala le na točko zaostanka, na šesti pa sta bili ekipi že izenačeni. Ob menjavi strani so bile v vodstvu gostje, toda domače se niso predale. Tri zaporedne točke so domačim prinesle minimalno vodstvo, a je sledil nov zasuk gostij. Po boju za vsako točko so do zmage prišle domačinke, ki so z dvema točkama ohranile možnosti za obstanek v družbi najboljših.


avtor: STA
foto: OK Zgornja Savinjska
 
 
POŠLJI NOVICO