Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Šoštanj Topolšica - Krka 3:0

objavljeno dne: 15.02.2014

Šoštanj, 15. februarja (STA) - Odbojkarji Šoštanja Topolšice so v tekmi 4. kroga zelene skupine 1. DOL za moške premagali Krko s 3:0 (21, 18, 22).

Dvorana OŠ v Šoštanju, gledalcev 50, sodnika: Pevc (Škofja Loka), Klinar (Radovljica).
Šoštanj Topolšica: Ivartnik, Zupanc 20, Lipovac 10, Bojinovič 5, Port, Kumer, Boženk 6, Rojnik, Pavič 7, Menih, Koželnik, Uršič 7.
Krka: Brulec 17, Ožbalt, Erpič 2, Kosmina 1, Kastrevec 2, Vesel, Kos 3, Pucelj, Longar 1, Plantan, Žlajpah 11, Turk 4.

 

Šoštanj se je z zmago in novimi tremi točkami prebil na drugo mesto zelene skupine in pred tokratnega tekmeca. S tem je prekinil niz treh porazov, ob tem pa se maščeval Novomeščanom za poraz v 1. krogu, ko je bila Krka boljša s 3:2. To je bila tudi edina zmaga Dolenjcev v zeleni skupini, saj so nato klonili trikrat zapored.

Moštvi sta uvodni niz začeli izenačeno, izmenično dosegali točke, Krka pa si je prvič priigrala več kot točko prednosti pri 13:11. Domačih to ni zmotilo. S petimi zaporednimi točkami so povedli, prednosti pa niso več zapravili. Gosti so sicer skušali ujeti priključek, se približali na 21:22, več pa niso zmogli. Izbranci Zorana Kedačiča so izkoristili prvo zaključno žogo in povedli z 1:0 v nizih.

Šoštanjčani so v drugem nizu vodili vse od začetka. Krkaši so izenačili na drugi točki, za eno zaostajali do 4:5, potem pa so domači igralci brez težav prihajali do novih točk. Novomeščani so se še zadnjič približali pri 15:17, a do konca niza dosegli le še eno točko.

Tudi v tretjem nizu so sprva prevladovali domačini. Hitro so vodili z 10:4 in nato še 18:10, vse je kazalo, da bodo brez težav dobili še tretji niz. Po 22:16 so točke začeli osvajati tudi Novomeščani. Razliko so vztrajno zmanjševali, se približali na 20:22, zaostanek dveh točk pa so držali do 21:24. Šoštanjčani prve zaključne žoge niso izkoristili, so pa drugo in osvojili tri točke.


avtor: STA
foto: Borut Jurca
 
 
POŠLJI NOVICO