Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Lunos Maribor - Panvita Pomgrad 3:2

objavljeno dne: 12.02.2014

Maribor, 12. februarja (STA) - Odbojkarji Lunosa Maribora so v tekmi 5. kroga modre skupine 1. DOL za moške premagali Panvito Pomgrad s 3:2 (21, -22, -24, 24, 11).

Dvorana Tabor, gledalcev 100, sodnika: Adrovič in Perčič (oba Kamnik).
Lunos Maribor: Šmitran, Vovk 9, Mlakar,7 Javornik, Žitnik 3, Plesec 3, Planinc 18, Donik 22, Škorc, Mihajlovič, Detela 10, Dukarič.
Panvita Pomgrad: Ajlec 3, Pavlovič 8, Pelemiš 16, Čolovič 1, Vrabl, Miličevič, Flisar 10, Topovšek, Bogožalec 20, Tot 16, Grabar, Drvarič.

 

Mariborski odbojkarji so v uvodnem nizu zaigrali zelo dobro in bili enakovredni favorizirani soboški ekipi. Ta je ob prvem tehničnem odmoru vodila za točko, ob drugem pa je točko prednosti imela domača vrsta. V nadaljevanju se je razvil boj za vsako točko, bolj zbrani in odločni so bili mariborski odbojkarji, ki so v prelomnih trenutkih povedli s 23:20 in prednost obdržali do konca niza.

Tudi začetek drugega niza je mineval v izenačeni igri, za spoznanje zanesljivejši so bili Prekmurci, ki so ob prvem tehničnem odmoru vodili za dve točki. Sledile so minute dobre igre domače ekipe, ki ji je uspel zasuk in ob drugem tehničnem odmoru vodstvo 16:12. Tedaj se je pri gostih razigral Andrej Tot, začeli so tudi boljše izvajati začetne udarce in pri 18:18 izničili prednost gostiteljev. V končnici, rezultat je bil nazadnje izenačen pri 21:21, so soboški odbojkarji unovčili izkušnje in izenačili rezultat v nizih.

Gostje so tudi v tretjem nizu narekovali ritem igre in nizali točke kot za šalo. Odlikovali so se z zanesljivo igro v polju, čvrstim blokom in učinkovitim napadom. Gostitelji so bili nemočni pred njihovimi naleti. Sobočani so povedli s 15:8 in z nepopustljivo igro povsem razorožili Mariborčane.

V četrtem nizu je mariborska ekipa spet vzpostavila ravnotežje na igrišču. Ob prvem in drugem tehničnem odmoru je celo vodila za dve točki oziroma eno. Soboškim odbojkarjem je v nadaljevanju uspel zasuk in vodstvo 20:17, a se domača ekipa ni predala. Z borbeno igro je prednost tekmeca znižala na točko, pri vodstvu gostov 24:23 izenačila rezultat, nato pa s še dvema točkama osvojila niz.

Peti niz je mineval v sijajni igri mladega Žige Donika, ki je do vodstva Lunosa s 5:1 dosegel štiri točke, nato pa sta se z učinkovitostjo izkazala še Jan Planinc in Jernej Detela. Ko je domača vrsta povedla s 13:6, je kazalo, da bodo mariborski odbojkarji gladko dobili peti niz, a so se gosti približali na dve točki (13:11), zasuk pa jim ni uspel.

"Kljub zaostanku v nizih nam je uspel preobrat. Verjeli smo, da lahko zmagamo in zadovoljni smo. Zmaga je lepa nagrada za moj rojstni dan," je pojasnil kapetan Lunosa Sebastijan Škorc. "Za poraz smo krivi sami, delno pa so k njemu prispevale nekatere nerazumljive sodniške odločitve," je razložil trener Panvite Dejan Fujs.


avtor: STA
foto: Bojan Javornik
 
 
POŠLJI NOVICO