Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

ACH Volley - Go Volley 3:0

objavljeno dne: 12.02.2014

Ljubljana, 12. februarja (STA) - Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi 5. kroga modre skupine 1. DOL za moške premagali Go Volley s 3:0 (16, 18, 23).

Dvorana Tivoli, gledalcev 70, sodnika: Klinar (Radovljica), Pevc (Škofja Loka).
ACH Volley: Flajs, Pokeršnik, Klobučar 17, Pleško 6, Bregant 11, Ropret 3, Fabjan, Mihalj 4, Brulec, Vidič 7, Koncilja 1.
Go Volley: Vrtovec 6, Maraž 1, Basaneže 7, Čuturič, Konjedic, Filiputti 2, Savičič 14, Bregar 4, Tomič 4, Kuburović 2, Gašparin 1, Marc.

Odbojkarji ACH Volleyja so vnovič igrali v Tivoliju, znova pa so se pomerili s primorsko ekipo. Po zmagi s 3:0 proti Salonitu iz Anhovega v prejšnjem krogu, je z enakim rezultatom tokrat padel Go Volley. Ljubljančani še naprej ne poznajo poraza, še vedno pa niso izgubili niza. Novogoričani, ki so bili enakovreden tekmec le v tretjem nizu, z eno zmago in štirimi porazi ostajajo na zadnjem mestu.

Domači trener Luka Slabe tokrat priložnosti za igro ni ponudil nekaterim ključnim igralcem, med njimi Andreju Flajsu, Janu Pokeršniku in Janu Brulcu, ACH pa je bil od gostov boljši v vseh elementih odbojkarske igre. Posebej učinkovit je bil Jan Klobučar s 17 točkami, ki je tudi odlično serviral.

Po izenačenem začetku prvega niza, so Ljubljančani le ušli tekmecem (8:3). Gosti so skušali zmanjšati zaostanek, vendar bližje kot na štiri točke niso zmogli. Ljubljančani so po 18:12 brez težav držali visoko prednost, Primorcem do konca niza dopustili le še tri točke in povedli z 1:0.

Izenačeno je bilo tudi na začetku drugega niza, po 6:5 pa so domači igralci le nekoliko pobegnili. Primorci se niso dali, ujeli tekmece (11:12), nato pa so si večkratni državni prvaki z nekaj zaporednimi točkami spet priigrali varno zalogo točk (20:14). Te niso zapravili ter osvojili še drugi niz.

ACH in Go Volley sta v uvodu tretjega niza izmenično osvajala točke, potem pa so si domači priigrali pet točk prednosti (8:3). Gosti so vztrajno zmanjševali zaostanek, držali priključek in izenačili na 19. točki. Zadnjič sta bili moštvi poravnani pri 21:21, ACH si je priigral zaključno žogo, prvo zapravil, a izkoristil drugo za nove tri točke.


avtor: STA
foto: Foto M Branko Maček
 
 
POŠLJI NOVICO