Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Go Volley - Lunos Maribor 3:2

objavljeno dne: 08.02.2014

Nova Gorica, 08. februarja (STA) - Odbojkarji Go Volleyja so v tekmi 4. kroga modre skupine 1. DOL za moške premagali Lunos Maribor s 3:2 (17, 23, -17, -16, 14).

Dvorana Balon, gledalcev 50, sodnika: Tomec (Novo mesto), Adrovič (Kamnik).
Go Volley: Vrtovec 16, Marc, Basaneže 15, Čuturič, Konjedic 2, Filiputti 2, Savičič 16, Bregar 13, Tomič, Kuburović 16, Gašparin, Maraž.
Lunos Maribor: Šmitran, Vovok 9, Mlakar 8, Javornik 5, Žitnik, Plesec 10, Planinc 8, Donik 29, Škorc, Mihajlović 2, Detela 6, Dukarić.

 

Obračun z dna modre skupine je pripadel Go Volleyju, ki je zabeležil šele prvo zmago v nadaljevanju prvenstva, kljub temu pa ostaja na šestem mestu. Lunos kljub razpoloženemu Žigi Doniku, ki je dosegel 29 točk, po petih nizih ni vknjižil več kot točke, je pa zadržal mesto tik pred tokratnimi tekmeci.

Go Volley je tekmo začel nekaj slabše, saj je bil v zaostanku do 11. točke, ko je izenačil. Nato je povedel in prednosti ni več izpustil iz rok. V zaključku so Primorci povsem onemogočili tekmece in osvojili niz. Drugi je bil še bolj izenačen, saj sta bili ekipi poravnani do 12. točke. Nato je Lunos povedel z 18:14, Novogoričani so z vztrajno igro ujeli priključek in v zaključku osvojili še drugi niz.

Mariborčani so bolje zaigrali v nadaljevanju. V tretjem nizu so vodili vse od začetka, največ pri 15:6, v zaključku pa niso dovolili tekmecem, da se jim približajo. Tudi v četrtem so bili vseskozi spredaj, pet točk prednosti so držali do 18:13, v zaključku pa domačinom dopustili le še tri točke ter izenačili na 2:2 v nizih.

Peti niz so bolje začeli odbojkarji Lunosa, Go Volley pa je izenačil na deveti točki. Ekipi sta bili poravnani do 13. točke, nato pa je Novogoričanom uspelo zlomiti odpor tekmecev in zmagati.


avtor: STA
foto: GO Volley
 
 
POŠLJI NOVICO