Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Kema Puconci - Braslovče 0:3

objavljeno dne: 08.02.2014

Puconci, 08. februarja (STA) - V 4. krogu modre skupine 1. DOL so odbojkarice Keme v Puconcih izgubile proti Braslovčam z 0:3 (18, 12, 21).

Zelena dvorana Puconci, gledalcev 200, sodnika: Mojca Tovornik in Marko Seifried (oba Maribor).
Kema Puconci: Koler, Praprotnik Flisar 3, Vidonja 8, Ružič, Franko 1, Banfi, Salaj 4, Donša 7, Jerič, Frumen 7, Sakovič 6, Kadiš.
Braslovče: Bednjanič, Turnšek, An. Hribernik, Zbičajnik 3, Bergant, Jerman, Markovič 14, Mihevc 5, Marovt, Mihalinec 15, Sobočan 11, A. Hribernik 6.

  

Že četrtič zaporedoma v modri skupini so morale odbojkarice iz Puconcev priznati premoč nasprotnicam, a je treba dodati, da je imel domači trener Bojan Novak precej več kadrovskih težav kot gostujoči Zoran Jerončič.

Tokrat je gostiteljice nadigrala ekipa Braslovč. Ta je odločno začela prvi niz in v uvodu povedla kar s šestimi točkami razlike (7:1). Čeprav so domače prednost gostij uspele znižati le na točko razlike (12:13), so v nadaljevanju niza naredile preveč napak v obrambi in napadu, kar so gostje s pridom izkoristile. Ni pomagala niti vrnitev nedavno obolele kapetanke Ane Praprotnik Flisar, kajti niz so izgubile s sedmimi točkami razlike. Znatno višji pa je bil zaostanek v drugem nizu. Ob prvem tehničnem odmoru je bilo 4:8, ob drugem pa že 8:16. Do konca tega dela igre so Pucončanke osvojile le še štiri točke.

Spodbudnejši je bil začetek tretjega niza, v katerem so gostiteljice na hitro povedle z 2:0. Toda to je bilo tudi vse, kajti gostjam je takoj nato uspel preobrat. Vodile so že z 19:13, domače pa so se vrnile in osvojile kar pet točk zaporedoma. Obetala se je dramatična končnica, v kateri so gostiteljice izenačile na 21. točki. Žal so v končnici tretjega niza spet naredile preveč napak in tehtnica se je dokončno prevesila na stran Savinjčank.


avtor: STA
foto: Gregor Čiček
 
 
POŠLJI NOVICO