Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Vital - Zgornja Gorenjska 3:1

objavljeno dne: 08.02.2014

Ljubljana, 08. februarja (STA) - Odbojkarice Vitala so v tekmi 3. kroga zelene skupine 1. DOL za ženske premagale Zgornjo Gorenjsko s 3:1 (-24, 20, 13, 18).

ŠD Galjevica, gledalcev 50, sodnika: Miklošičeva, Merhar (oba Maribor).
Vital: Janežič, Pene 16, Vogrič 17, Handanović 13, Jeršan, Šantelj, Zupančič, Crnjac 5, Corel 8, Turk 14, Mijoč, Jovič.
Zgornja Gorenjska: Rozman, Blažič 5, Berginc 3, Bernardi 5, Karič, Dolar, Jerala 2, Pintar 9, Zidarič 3, Tučen, Eržen 14, Čuk 2.

  

Obračun tretje in četrtouvrščene ekipe zelene skupine je pripadel ekipi Vitala, ki se je po drugi zaporedni zmagi na drugo mesto. Ljubljančanke so prvi niz proti Zgornji Gorenjski sicer izgubile, vendar nato zaigrale precej bolje in brez težav vknjižile zmago. Gorenjke tokrat niso našle odgovora, kako ustaviti Mojco Pene, Nino Vogrič, Elmino Handanović in Kajo Turk.

Vitalovke so uvodni niz začele bolje in vodile do 13:11, nato pa so gostje izid poravnale. Domače so še enkrat povedle za dve točki (16:14), nato pa so igralke Zgornje Gorenjske prišle do prednosti točke ali dveh. Te niso več zapravile, tekmice so izenačile na 24. točki, a niz so osvojile Gorenjke.

V nadaljevanju tekme so domače odbojkarice zaigrale bolj podjetno. V drugem nizu so si hitro priigrale varno točkovno zalogo (12:6), gostje so jo sicer skušale zmanjšati, a bližje kot na tri točke niso prišle (13:16). V zaključku niza so vitalovke obdržale prednost in izenačile na 1:1.

Tudi v tretjem nizu so uspele pobegniti tekmicam (13:6), prednost so le še višale in ga dobile s 25:13. Podobno je bilo tudi v zadnjem nizu. Domače so ga začele bolje ter vodile za šest točk. Ekipa Zgornje Gorenjske se je približala na štiri točke zaostanka (10:14), do konca niza pa so Ljubljančanke prednost brez težav zadržale.


avtor: STA
foto: Gregor Čiček
 
 
POŠLJI NOVICO