Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

ACH Volley - Salonit Anhovo 3:0

objavljeno dne: 05.02.2014

Ljubljana, 05. februarja (STA) - Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi 3. kroga modre skupine 1. DOL za moške premagali Salonit Anhovo s 3:0 (9, 17, 21).

Dvorana Tivoli, gledalcev 100, sodnika: Gril, Seifried (oba Maribor).
ACH Volley: Flajs, Pokeršnik, Klobučar, Pleško, Bregant, Ropret, Mihalj, Brulec, Vidič, Koncilja, Fabjan.
Salonit Anhovo: Česnik, Šarič, Lazar, Marušič, Karnel, Kovačič, Dos Santos, Sirk, Mijatović, Čabarkapa, Okroglič, Krivec.

 

Obračun državnih prvakov, odbojkarjev ACH Volleyja, in aktualnih pokalnih zmagovalcev, igralcev Salonita, je minil v prevladi prvih. Kanalci so igrali brez kapetana Dejana Čabarkape in sprejemalca Jureta Okrogliča, ki sta se poškodovala na prejšnji tekmi proti Lunos Mariboru, brez njiju pa niso bili enakovreden tekmec Ljubljančanov. Ti so predvsem s servisi in blokom Salonitu povzročali obilico težav ter zabeležili še tretjo zmago v treh krogih modre skupine, ob tem pa še niso izgubili niza.

Ljubljančani so takoj na začetku zagospodarili v dvorani Tivoli in povedli s 4:0. Kanalci so do prve točke prišli po predolgem servisu domačih. Ob dobrem servis Matije Pleška in bloku je prednost domačih narasla do 10:2, Leon Schilling pa je moral vzeti tehnični odmor. To igralcev Salonita ni prebudilo, ko so zaostajali s 5:18, je bilo bolj ali manj jasno, da bo prvi niz pripadel domačinom. Do konca tega so gosti osvojili še štiri točke, ubranili prvo zaključno žogo, ACH pa je izkoristil drugo in povedel z 1:0.

V drugem nizu so igralci Luke Slabeta prvič na tekmi zaostajali, takrat je bilo 1:2, zadnjič pa so bili v zaostanku pri 3:4. Domači so po tem znova zaigrali bolje, po zaslugi dobrih servisov Jana Brulca in igre Jana Klobučarja v napadu pa so hitro prišli do izida 10:5. Prednost je še naprej naraščala, po 15:9 pa so nekaj točk osvojili tudi Kanalci. Najbližje so bili pri 12:15, Slabe pa je vzel tehnični odmor. Po njem je Pleško žogo s servisa poslal v avt, nato pa so igralci ACH-ja le prišli do nekaj zaporednih točk. Dobro je serviral Mario Koncilja, nato še Jan Brulec, Ljubljančani pa so prišli do zmage še v drugem nizu.

V tretjem, zadnjem nizu so domači igralci znova od začetka vodili. Pleško je za 5:3 poskrbel z asom, po timeoutu Salonita pa so Kanalci le ujeli priključek (7:8). Brulec je nato z začetnimi udarci znova oddaljil svojo ekipo. Ljubljančani so dobro postavljali blok in servirali, v zaključku niza pa so jih tekmeci znova ujeli (20:22). Slabe je vzel timeout, po njem pa so njegovi varovanci z zbrano igro osvojili še tretji niz, zmago je potrdil Pleško z blokom.


avtor: STA
foto: Foto M Branko Maček
 
 
POŠLJI NOVICO